Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVIJEK BRAĆA

Modrić i Ramos sudjelovali su u trenucima za pamćenje: Dvije Realove legende za vječnost

REUTERS/Violeta Santos Moura
26.02.2024.
u 16:00

Devet sezona igrali su skupa, a zajedno provode i dobar dio odmora s njihovim obiteljima

Još jednu veliku utakmicu svoje bogate karijere u nedjelju navečer na Santiago Bernabeuu odigrao je Luka Modrić. Istina, nije igrao puno, ali i posljednjih 15-ak minuta protiv Seville bilo je dovoljno da opet svima pokaže koliko je moćan i jak. Modrić je svojim pogotkom za pobjedu kraljevskog kluba samo potvrdio da ga se nipošto, ni za živu glavu ne smije otpisati iz kruga onih koji nogomet i dalje mogu mijenjati na bolje i na ljepše iz tjedna u tjedan.

Svi relevantni svjetski sportski mediji slažu se u ocjeni da je Luka Modrić pravi pravcati fenomen. Ali i s druge strane mu se protekle nedjelje priključio jedan takav. Naime, bivši kapetan Reala Sergio Ramos također je bio sudionik partije koju je Modrić riješio još jednim maestralnim potezom. Ramos je ove sezone član Seville, u kojoj je i počeo svoju seniorsku karijeru. Nije tajna, uostalom, zašto bi i bila, Modrić i Ramos dva su velika prijatelja. Zapravo, brata.

Engleski The Athletic upravo je Modriču i Ramosu posvetio veliku priču. Priča je to o legendama kluba, ali i nogometa uopće. Na njenom početku čitatelji se mogu vratiti na nezaboravan trenutak. U svibnju 2014. godine Modrić je nabacio, a Ramos zabio za izjednačenje u 93. minuti finala Lige prvaka protiv gradskog rivala Atletica. Da toga nije bilo, ne bi te sezone Real osvojio toliko željenu "La Decimu", desetu titulu prvaka Europe u klupskoj povijesti.

Devet sezona igrali su skupa, a zajedno provode i dobar dio odmora s njihovim obiteljima, navodi se dalje u tekstu, uz neizostavan detalj od ove nedjelje. Čim je utakmica Reala i Seville završila, Modrić i Ramos bili su u oku kamere, zajedno na centru igrališta kako bi razmjenili dresove.

"On je moj brat. Jednostavno je nevjerojatan. Toliko sam sretan što ga ponovno vidim. Razgovarali smo prije utakmice, bio je vrlo emotivan", rekao je Modrić nakon utakmice za potrebe Realove klupske televizije.

1/7

Prvi je puta ove nedjelje Ramos zakoračio na Santiago Bernabeu u službenoj utakmici, nakon što je prije tri godine otišao u PSG kao slobodan igrač. Iako je Ramos u 17 godina za Real odigrao 671 utakmicu, otišao je iz kluba u pomalo čudnim okolnostima. Iz Reala su se toga ljeta žalili da Ramos ne odgovara na njihovu ponudu za novi ugovor, pa su je odlučili povući.

Pred utakmicu čini se, Real baš zbog njene važnosti nije htio Ramosu raditi neki spektakularan doček. No, igrač je sam nedugo prije početka izjavio da neće slaviti pogodak, ako bi ga slučajno zabio, čime je pokazao da mu je Real unatoč kontroverznom odlasku i svemu što se oko njega događalo, i dalje duboko u srcu.

A ono što se događalo prije no što je Ramos uopće došao na stadion također je bilo izuzetno dobro popraćeno od strane Španjolaca. Naime, oko kilometar je udaljenosti bio od Sevillina hotela do Bernabeua. Navijači Reala su, može se reći, kroz čitav taj koridor oformili špalir kako bi stali u red vidjeti jednog od najvećih igrača Reala u novije doba. Emotivno je bilo i na zagrijavanju, a vidjelo se koliko Ramosu znači povratak na mjesto sreće.

Odigrao je Ramos dobru utakmicu, tražio i pogodak duboko u sudačkoj nadoknadi za izjednačenje, no na kraju se u junaka utakmice prometnuo njegov prijatelj i brat - Luka Modrić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije