Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTER PROTIV ATLETICA

Mnogi nisu skrivali razočaranje zbog Lige prvaka, večeras nam slijedi najjači dvoboj

Diego Simeone
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
20.02.2024.
u 08:00

U osmini finala Lige prvaka od 21 sat sastaju se Inter i Atletico Madrid (Arena Sport 1) te PSV i Borussia Dortmund (Arena Sport 3)

Još dok su bili izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka, mnogi nisu skrivali razočaranje. Ždrijeb nije spojio velikane pa nekih derbija u ovoj fazi i nema, no najjači dvoboj definitivno je onaj Intera i Atletico Madrida (21 sat). U Milanu se večeras igra prvi susret ova dva kluba i bit će vrlo poseban za trenera Španjolaca Diega Simeonea.

Naime, on će se vratiti na San Siro, gdje je proveo dvije godine s nerazzurrima kao igrač (od 1997. do 1999.), a osvojio je i Kup UEFA-e 1998. Osim toga, ova prva utakmica bit će Simeoneova 102. u Ligi prvaka kao trenera, što znači da je u društvu devet trenera koji su probili 100.

– Bit će to vrlo teška utakmica. Inter je izvanredan u ovom trenutku, sviđa mi se kako igra. Prošle godine krenuli su na sjajan put u ovom natjecanju. Još uvijek imam divna sjećanja na svoje vrijeme u Milanu – rekao je Simeone.

I ima pravo, Inter je u impresivnoj formi, trenutačno je prvi u Serie A s devet bodova prednosti ispred drugog Juventusa. U domaćem prvenstvu do sada ima samo jedan poraz, uz 20 pobjeda u 24 kola. Treba se tu dodati i činjenica da je Laurato Martínez na vrhu liste strijelaca u Italiji s 20 pogodaka.

Kada je o Ligi prvaka riječ, momčad Simonea Inzaghija prošla je grupnu fazu bez poraza (tri pobjede, tri remija), a prošle je sezone Inter igrao i finale. Zbog svega toga i sada mu se daje lagana prednost pred Atléticom, koji je u španjolskoj ligi tek četvrta momčad.

Prema Uefi, ovo su moguće postave:

Inter: Sommer; Pavard, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Hakan Çalhanoğlu, Mkhitaryan, Dimarco; Martínez, Thuram.

Atlético: Oblak; Riquelme, Hermoso, Witsel, Savić, Llorente; Barrios, Koke, De Paul; Griezmann, Depay.

Inače, Inter i Atletico susreću se tek drugi put u nekom Uefinu klupskom natjecanju, a njihov prvi susret dogodio se u Superkupu 2010., kada je pobjednik Europske lige Atlético s 2:0 pobijedio europskog prvaka Inter.

U drugom susretu večeri sastaju se PSV i Borussia Dortmund (21 sat). Domaća momčad u Eindhovenu želi nastaviti s dobrim rezultatima. U prvenstvu su vodeći i briljiraju pod vodstvom trenera Petera Bosza. PSV se uspio probiti među 16 najboljih momčadi Europe prvi put od sezone 2015./2016. i sada cilja na četvrtfinale. Inače, PSV u domaćem prvenstvu nema nijednu izgubljenu utakmicu u 22 odigrana susreta.

S druge strane Borussia Dortmund četvrta je momčad Bundeslige, ali ne smije ju se podcijeniti jer pod trenerom Edinom Terzićem u "grupi smrti" LP-a osvojila je prvo mjesto ispred PSG-a, Milana i Newcastlea. Klub se i pojačao Jadonom Sanchom, od kojeg se mnogo očekuje.

Ovo su moguće postave:

PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Veerman, Schouten, Saibari; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Dortmund: Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Sabitzer, Salih Özcan; Malen, Sancho, Bynoe-Gittens, Füllkrug.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije