Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lea Deak

Mlada hrvatska odbojkašica: 'Već sam osvojila prvi trofej, slijedi Liga prvakinja'

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u odbojci, Hrvatska - Izrael
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
11.10.2023.
u 21:48

Igrale smo Ligu nacija, Challenger kup i Europsko prvenstvo, ali nismo ispunile očekivanja, prije svega naša. Mentalno nismo bile na pravoj razini. Možda da je raspored natjecanja bio obrnut – kazala je Lea Deak o rezultatima hrvatske odbojkaške reprezentacije

Hrvatska odbojkaška reprezentativka Lea Deak, 23-godišnja organizatorica igre, nakon tri godine igranja u švicarskom klubu Volero Zürich, ovog je ljeta promijenila sredinu i prešla u rumunjskog prvaka CSM Volei Alba-Blaj, klub u kojem su do sada već ostavile traga hrvatske reprezentativke poput Sanje Popović-Gamma i Ane Grbac. I već na startu Lea je osvojila jedan trofej – njezin novi klub pobjednik je rumunjskog Superkupa!

– Velika pobjeda u našoj novoj dvorani i pravi ulazak u sezonu, nisam mogla poželjeti bolje. Ali, tek je početak sezone, ovaj tjedan idemo u Brno na kvalifikacijski turnir za ulazak u CEV Ligu prvakinja. Inače, cilj je ove sezone obraniti naslov prvakinja Rumunjske te pokušati osvojiti Kup, što im lani nije pošlo za rukom – rekla je Lea.

GALERIJA Hajduk i Livaja nemoćni, Sopićeva Rijeka hit je prvenstva i sada veći favorit za naslov od Splićana

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u odbojci, Hrvatska - Izrael
1/65

Odlično ste se snašli u novoj sredini?

– Sve je u najboljem redu, zadovoljna sam jako. Trenutačno se još ne zna konkretna prva postava, sve se jednako trudimo i dobivamo šansu, a sve će se iskristalizirati kada krenu natjecanja. Imamo dobru ekipu, ja sam stigla zbog reprezentacije skoro mjesec dana nakon početka priprema, ali sam baš zato došla u dobroj formi jer sam cijelo ljeto bila u punom trenažnom i natjecateljskom pogonu.

VEZANI ČLANCI:

Dakle, bez odmora ste uletjeli u novu sezonu.

– Dobila sam tri dana odmora nakon što su nam okončane reprezentativne obveze, ali nema veze, imala sam 2-3 tjedna odmora na kraju lanjske sezone, a prije početka priprema hrvatske reprezentacije, tako da nije nikakav problem. Uostalom, navikle smo mi igračice na to.

Spominjete reprezentativno ljeto, koje nakon dugo vremena nije bilo baš uspješno za našu žensku izabranu vrstu.

– Slažem se, igrale smo Ligu nacija, Challenger kup i Europsko prvenstvo, ali nismo ispunile očekivanja, prije svega naša. Mentalno nismo bile na pravoj razini. Možda da je raspored natjecanja bio obrnut, da smo startale s Europskim prvenstvom, a ne VNL Ligom nacija, možda bi ispalo bolje, jer nam je taj EP bio cilj sezone, da barem uđemo u drugi krug, što nismo uspjele. Bilo je tu i objektivnih problema, poput ozljeda ponajboljih igračica te smjene generacije...

VIDEO Tin Srbić sjajnim nastupom došao do srebrne medalje na preči

Komentara 1

GL
globalsolutions
08:48 29.10.2023.

Možda je ipak problem u savezu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije