Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko trgovište

Miškoviću, kada ste uz Mamića, tada krojite HNL!

28.07.2013., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 03. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Zdravko Mamic prije utakmice druzio se s predsjednikom HNK Rijeke Damirom Miskovicem. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
23.04.2014.
u 12:00

Činjenica da je Osijek zasluženo pobijedio Dinamo, Lokomotivu i Rijeku pretvorila je hrvatski nogomet u lakrdiju! Nema bolje riječi koja bi opisala situaciju u kojoj nitko nikomu ne vjeruje

Robert Ježić najuspješniji je predsjednik Rijeke otkad postoji HNL. U Ježićevu mandatu Rijeka je osvojila Hrvatski kup i drugo mjesto u prvenstvu, iza Dinama. Ježić je na vrhuncu postao najmoćniji predsjednik Rijeke, moćniji od Hrvoja Šarinića s kojim je ušao u klub. Društveni utjecaj Ježić je gradio na partnerstvu s premijerom Ivom Sanaderom.

Ulaže da bi zaradio

Obojica su imala još nešto zajedničko: nisu podnosili sve jači utjecaj Zdravka Mamića kojega su namjeravali zatvoriti u maksimirsku kutiju. Kao predsjednik Rijeke, Ježić nije htio sjesti za stol s Mamićem ni kada je Dinamo kupovao najbolje Rijekine igrače (Vugrinec, Sharbini...). Zvuči proturječno da čovjek koji završi u Remetincu kao sudionik korupcijske afere vezane uz Sanadera nikada nije htio trgovati s Mamićem. Kao Rijekin predsjednik, Ježić je ostao sportaš do kraja mandata.

Zdravko Mamić najmoćniji je čovjek hrvatskog nogometa i sportski biznismen bez premca u jugoistočnoj Europi. Dinamo je klub impresivnih poslovnih referenci, nema europskog kluba takvih "proizvodnih" kapaciteta. Dok Dinamo kao na traci izbacuje igrače za najveće europske klubove (Jedvaj/Roma, Kovačić/Inter, Halilović/Barcelona...), Mamić sve više zaboravlja da je nekad bio sportaš. Dinamo će osvojiti deveti naslov prvaka, čemu nitko ne pridaje posebnu sportsku vrijednost jer je Mamić hrvatski nogomet pretvorio u veliko trgovište. Presudan Mamićev utjecaj u središnjici HNS-a i većini hrvatskih klubova dovodi u pitanje pozitivne sportske i društvene vrijednosti. Damir Mišković ušao je u hrvatski nogomet sa širokim osmijehom i čistih namjera. Od kada postoji HNL, Mišković je postao prvi predsjednik Rijeke koji je u klub ušao zbog nogometa, njegova moć počiva na kapitalu talijanskog biznismena Gabrielea Volpija. Najavljena Miškovićeva ulaganja u Rijeku zvuče prihvatljivije od Mamićevih ulaganja u Dinamo zato što se razlikuju u osnovnom: Mamić ulaže da bi zaradio! Kao da nikada nije bio sportaš, Mišković je počeo trgovati temeljnim sportskim vrijednostima čim je počeo prisno surađivati s Mamićem. Priča o riječkom nogometu zvučala je toliko bajkovito da su svi ostali šokirani kada je Osijek pobijedio Rijeku. Zato što osječki klub u borbi za ostanak navodno uživa podršku središnjice moći. Naklapanja o namještanju utakmica stara su koliko i nogomet, na terenu nema laganja.

Pušta li Dinamo kup?

Činjenica da je Osijek zasluženo pobijedio Dinamo, Lokomotivu i Rijeku pretvorila je hrvatski nogomet u lakrdiju! Nema bolje riječi koja bi opisala situaciju u kojoj nitko nikomu ne vjeruje, svi u HNL-u su ogorčeni, uvrijeđeni i poniženi. Jedino Zdravko Mamić šuti! Kaže Mišković da će na kraju sezone dobro razmisliti želi li i dalje ulagati u takvom ozračju. Ogorčene reakcije nakon poraza od Osijeka ukazuju na to da u Miškoviću još čuči sportaš, pa će lakše odgovoriti na pitanje tko je kriv za stvaranje ozračja u kojemu pola Hrvatske bruji o tome da će Dinamo ove sezone Rijeci prepustiti Hrvatski kup.

>> Mišković najavio odlazak iz Rijeke: Ne želim ponižavati svoje ime

Komentara 15

MI
micko3
12:37 23.04.2014.

Pobjedio je i Hajduka ali to nikoga ne zanima.

JA
JackRussell
12:07 23.04.2014.

"Činjenica da je Osijek zasluženo pobijedio Dinamo, Lokomotivu i Rijeku pretvorila je hrvatski nogomet u lakrdiju! Nema bolje riječi koja bi opisala situaciju u kojoj nitko nikomu ne vjeruje, svi u HNL-u su ogorčeni, uvrijeđeni i poniženi" Pa novinaru, štašta misliš tko je kriv za stvaranje takvog ozračja? Sigurno nije Mamić kako sugeriraš! Krivi ste vi novinari, mediji koji ste na platnoj listi SDP-a i koji sistematski podmećete Dinamu, Mamiću bez ikakvih dokaza vođeni isključivo teorijama zavjere za koje nikada niste imali bilo kakvih dokaza. Novinari su sramota Hrvatske!

DU
Deleted user
14:31 23.04.2014.

Hajduk ima puno navijača među novinarima ! Čini mi se da oni nekako kao po dogovoru kreću ofanzivu na Miškovića nebi li ga otjerali iz Rijeke i tako pmogli Hajduku da ostane nominalno drugi klub u HNL po snazi jer definitivno dolaskom Miškovića Rijeka se izdigla i gradi prema naprijed i u HNL-u i Europi ,što Hajduk može samo sanjati ! Rušenjem Miškovića pala bi i Rijeka na njihovu radost i nekako sam siguran da je to zavjera Hajdukovih novinara koji ionako stalno viču "držte lopova" ! Valjda misle na Nadana koji je trenutno van zatvora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije