Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJE RIJEKE

Mišković i Kek umjesto Andreja Kramarića dovode Antu Rebića

12.06.2014., Sao Paulo, Brazil - Svjetsko nogometno prvenstvo, Brazil - Hrvatska. Ante Rebic, Dani Alves.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
02.12.2014.
u 09:40

Rebić je na Facebooku objavio sliku s klupe za pričuve, na što su Nijemci poludjeli

Ante Rebić mogao bi u zimskom prijelaznom roku zamijeniti Andreja Kramarića u vrhu Rijekina napada. Prema neslužbenim informacijama, predsjednik kluba Damir Mišković sve je dogovorio s Rebićem, koji bi u Rijeku trebao doći kao posuđeni igrač Fiorentine.

Montelli nije trebao

Mnogo toga ovisi o raspletu transfera Andreja Kramarića, koji će vrlo teško dočekati proljeće u dresu Rijeke. Rebić je 2013. godine u ljetnom prijelaznom roku iz Splita prešao u Fiorentinu, s kojom je potpisao petogodišnji ugovor. Fiorentina je platila Splitu rekordnu odštetu od 4,5 milijuna eura za tada najpotentnijeg napadača hrvatske lige. Trener Fiorentine Vicenzo Montella uoči transfera prognozirao je Rebiću vrhunsku karijeru i mjesto u napadu pokraj Marija Gomeza. Fiorentina je Rebiću trebala postati odskočna daska za skok prema zvijezdama. Međutim, Montella je utihnuo čim je Rebić došao u Firencu. Odigrao je samo četiri utakmice i postigao jedan pogodak. Ljetos je Rebić otišao u Leipzig, ali je za trenutačno šestu momčad druge njemačke lige odigrao samo dvije utakmice. Jest da se ozlijedio, međutim, pravi je razlog njegova izostanka u nekoliko vrlo kritičnih rečenica otkrio trener Alexander Zorniger.

– Ljutit sam zbog njegova stava na terenu, bez obzira na to bio on igrač za svjetsko prvenstvo ili ne. Rebić ne radi za momčad – kazao je Zorniger još ljetos, kada se Rebić vratio iz Brazila.

Bio bi pojačanje

Njemačkom mentalitetu neshvatljiv je Rebićev "selfie", hrvatski reprezentativac slikao se na klupi Leipziga i na Facebooku objavio fotografiju s posvetom: "Moja nova pozicija!". Igrač takvog potencijala sigurno bi dobro došao Rijeci, iako je drugačiji tip napadača od Kramarića. Trener Rijeke Matjaž Kek morao bi mijenjati način igre, što slovenskom stručnjaku ne bi bilo prvi put. Brzo bi se Rebić pronašao u načinu igre riječke momčadi. Veći je problem Rebićev karakter, koji Montella i Zorniger nisu znali podrediti svojim momčadima.

Kek ima sličnih pozitivnih (Sharbini) i negativnih (Zec) iskustava. Pitanje je samo ima li još uvijek dovoljno strpljenja.

>> Kramarić ipak želi u Chelsea! I to na ljeto

Komentara 11

Avatar dr_watson
dr_watson
11:23 02.12.2014.

Ovo bi bila win-win situacija i za Rijeku i Rebica jer u Njemackoj propada ovo mu zadnja sansa da spasi karijeru

BH
bijela_hrvatska
11:24 02.12.2014.

Rebić je igračina nad igračinama... Em ima tehniku, em ima srce. Žao mi je što (češće) ne igra u reprezentaciji... Ne vidim zašto je Kovačić zaslužio, a o ne...oba su fantastični ljudi i igrači... Nadam se da će i on dočekati "svojih 5 minuta"...

SA
SI aka SI
11:02 02.12.2014.

naprijed Rijeka, Dinamu ne treba, oni imaju Wilsona za tu poziciju. Paklen igrač (na Rebića naravno mislim)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije