Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPRESNO

Miočić za samo 35 sekundi uništio Maldonada!

Stipe Miočić
Fight Site
01.06.2014.
u 11:18

Miočić je slavio tehničkim nokautom nakon što je čisto pogodio Maldonada, a ovaj je od posljedica udarca pao na zemlju.

Samo 35 sekundi trebalo je Stipi Miočiću da doslovce uništi Brazilca Fabija Maldonada u njegovom Sao Paolu na noćašnjem finalu The Ultimate Fightera Brazil koji je dvojac predvodio.

Miočić je slavio tehničkim nokautom nakon što je čisto pogodio Maldonada, a ovaj je od posljedica udarca pao na zemlju. Brazilac se nije uspio oporaviti te je sudac u ringu prekinuo dvoboj kako bi spasio inače čvrstog boksača od nepotrebnih batina i okrutnog Miočićevog GNP-a. Bila je to prava poruka za sve UFC-ove teškaše. Unatoč otkazu meča protiv Dos Santosa i evenutalnom psihičkom pritisku jer je u dvoboj ušao nerangirani borac iz poluteške divizije, Stipe je posao odradio perfektno. Maldonadu su često prigovarali kako prima previše nepotrebnih udaraca te se upušta u nepotrebne makljaže. Tako nešto mu očito nije moglo proći s jednim pravim teškašem poput Miočića. Posljedica je nokaut za samo 35 sekundi.

Ovo je Miočiću bila šesta pobjeda u UFC-ovom oktogonu. Jedini poraz pretrpio je od Stefana Struvea, a noćas je listi na kojoj su Roy Nelsona, Gabriel Gonzaga i Shane Del Rosario, pridodao ime Fabija Maldonada. Brazilcu je ovo, s druge strane, bio četvrti poraz u najjačoj svjetskoj MMA promociji (uz tri pobjede). Ovime je prekinut i njegov niz od tri uzastopna slavlja.

Kao uvod u dvoboj Miočića i Maldonada poslužila su dva finala 3. sezone brazilskog TUF-a. U teškoj diviziji slavio je Antonio Carlos Jr. koji je bio bolji od Vitora Mirande jednoglasnom odlukom sudaca. Dva suca su sve tri runde dali Carlosu, dok je jedan bodovao 29:28. U finalu srednje kategorije slavio je Warlley Alves pobijedivši Marcija Alexandrea Juniora prisiljavanjem na predaju u trećoj rundi. Alexandre Juniro je morao tapkati nakon što je njegov protivnik dobro uhvatio gušenje giljotinom.

Od ostalih rezultata najviše zanimanja izazvao je dvoboj Demiana Maie i debitanta Rusa Alexandera Yakovleva. Ovo je bio idealan meč da bi se Brazilac nakon dva poraza u nizu vratio pobjedničkim navikama. Upravo to se i dogodilo jer je Maia dominirao kroz tri runde te je jednoglasnom odlukom sudaca svladao novopridošlicu. Yakovlev je u UFC stigao nakon slavlja protiv Paula Daleyja na Legend 3 priredbi.

TUF 3 FINALE:

Stipe Miočić defeated Fabio Maldonado by TKO (Udarci, Round 1, 0:35)
Antonio Carlos Jr. defeated Vitor Miranda by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)
Warlley Alves defeated Marcio Alexandre Jr. by Prisiljavanje na predaju (Giljotina, Round 3, 0:25)
Demian Maia defeated Alexander Yakovlev by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Robert Peralta defeated Rony Jason by Podijeljena odluka sudaca (29-28, 27-30, 30-27)

Uvodne borbe:

Rashid Magomedov defeated Rodrigo Damm by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Elias Silverio defeated Ernest Chavez by Prisiljavanje na predaju (RNC, Round 3, 4:21)
Gasan Umalatov defeated Paulo Thiago by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)
Edimilson Souza defeated Kevin Souza by TKO (Udarci, Round 2, 4:52)
Ricardo Abreu defeated Francisco Wagner Mergulhao da Silva by Prisiljavanje na predaju (RNC, Round 2, 1:06)
-Marcos Rogerio de Lima defeated Richardson Moreira by KO (Udarci, Round 1, 0:20)
-Pedro Munhoz defeated Matt Hobar by TKO (Udarci, Round 1, 2:47)

Komentara 1

TH
thelion
12:43 01.06.2014.

bra-cro 0:1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije