Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SE NE ZNAJU IZNOSI

Ministrica Brnjac komentirala male mirovine trenera, najavljuje promjene u zakonu

Bukovlje: Ministrica Nikolina Brnjac predstavila kampanju "Doživi domaće - istraži ruralnu Hrvatsku".
Ivica Galovic/PIXSELL
05.05.2021.
u 13:30

"Na tome se već radi. Vodit će se računa i o trenerima, kao i o paraolimpijcima i njihovim trenerima i drugima. Radne skupine sastaju se i rade na zakonu o sportu koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine", odgovorila je Brnjac

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u srijedu je izjavila kako je do sada cijepljeno nekoliko tisuća turističkih djelatnika, a u idućim se tjednima može očekivati i njihova veća procijepljenost.

U sklopu priprema za ovogodišnju turističku sezonu u drugoj polovici travnja započelo je organizirano cijepljenje turističkih djelatnika, najprije u Dubrovačko-neretvanskoj, potom u Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Do sada se cijepilo nekoliko tisuća turističkih djelatnika, a u idućim se tjednima može očekivati i veća procijepljenost, izjavila je Brnjac odgovarajući na pitanja novinara uoči užeg kabineta Vlade.

Pritom je istaknula kako u Hrvatsku idućeg tjedna dolazi više od 200 tisuća doza cjepiva, tjedan poslije 300 tisuća doza.

Stoga se očekuje i sve veća procijepljenost djelatnika koji su u turističkom sektoru zainteresirani za cijepljenje, rekla je Brnjac.

Na upit o problemima s kojima se u poslovanju zbog jakog utjecaja pandemije već više od godinu dana suočavaju putničke agencije i event industrija te kako im se može pomoći, ministrica je tek kratko najavila kako će novinari "uskoro dobiti te informacije".

Novinarski su se upiti odnosili i na sportske trenere i njihove male mirovine te mogu li se treneri zaslužni za velika postignuća i medalje na velikim natjecanjima uvrstiti u kategoriju kao i vrhunski sportaši kako bi imali i veće mirovine, na što je ministrica turizma i sporta odgovorila najavom kako će u  novo zakonsko rješenje, koje se priprema i trebalo bi biti doneseno u zadnjem kvartalu ove godine, biti uvršteni i treneri. 

"Na tome se već radi. Vodit će se računa i o trenerima, kao i o paraolimpijcima i njihovim trenerima i drugima. Radne skupine se sastaju i rade na zakonu o sportu koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine", odgovorila je Brnjac, koja za sada još ne može reći kolike bi im bile mirovine niti točno koliko je takvih trenera, ali to "nije velika brojka".

Ključne riječi

Komentara 2

DR
Drass79
14:12 05.05.2021.

Sramota...zašto nije od svojih primanja uplaćivao mirovinski, nego je spremao sa strane?

DU
Deleted user
14:06 05.05.2021.

moze mu ona dati od svoje privilegirane mirovine...ima od cega. .evo nedavno modric ante nije vise pomocnik ministra obrane krsticevica ..i koristi 6+6 privilegiju ..6mjeseci puna placa i jos 6mjeseci polovica te place i sto radi cese ajaj doma kaoao i negdasnji mu gospodar...toga ima samo u lijepoj njihovoj ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije