Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Jesenski hit

Mile Petković: 
Da mi je vidjeti samo jedan Medićev trening

24.08.2014.,  stadion Maksimir, Zagreb -  MAXtv 1. HNL, 6. kolo, GNK Dinamo - NK Zagreb. Drazen Medic.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
02.12.2014.
u 13:55

Dražen Medić pravi je lider i ima velike zasluge za ovaj rezultat, kaže njegov bivši trener Petković.

Zagreb je u povratničkoj sezoni u Prvoj HNL hit prvenstva, s većim bodovnim učinkom od, primjerice, Splita, kluba s deseterostruko skupljom momčadi.

Zagreb je i svojevrsni fenomen, vjerojatno jedini klub u Europi s predsjednikom u ulozi trenera, beskompromisnim inženjerom građevine Draženom Medićem, kojemu u leđa gledaju Ante Čačić, Igor Pamić, Tomislav Rukavina, pa čak i trener svih trenera Ćiro Blažević.

Ova Zagrebova sezona, u kojoj je zabilježio dva remija s Dinamom i pobijedio Hajduk na Poljudu, podsjeća na 2004./2005. kada su pjesnici, pod vodstvom Mile Petkovića, u svih šest međusobnih ogleda nokautirali plave i bijele.

Jači od Zadra, Istre...

– Bio sam prvi Medićev trener u NK Zagrebu, nadam se da je od mene nešto naučio – kazao nam je Petković istaknuvši kako je uživao gledajući pjesnike na Poljudu.

Iznenađeni ste ovakvim preporodom Zagreba?

– Zagreb u svakoj liniji ima šest odličnih igrača, pa i još petoricu koji ih nadopunjuju i na koje se uvijek može osloniti. Istina, da ste me pitali prije prvenstva, ne bih im prognozirao ovako dobar rezultat, a sada sam uvjeren da Zagreb ne mora strahovati za ostanak, pod uvjetom da ne bude morao prodati nekoga od svojih šest najznačajnijih igrača. Jači je od Zadra, Slavena, Istre, Osijeka – dodaje Petković.

Koliko Zagrebu znači Medićevo prisustvo na klupi, je li on doista trenerski kalibar?

– Medić je pravi lider, kao predsjednik učinio je mnogo za klub, pokazao je znanje i snagu u rukovođenju, na kraju on sve to plaća. A na klupi on je eksponent prave struke, trenera Bašića i Kopića, te najboljega trenera vratara u Hrvatskoj Nježića. Medić je samo iskoristio rupu u pravilnicima koji su dopuštali da se ljudi bez licencije pojavljuju kao treneri i vode momčadi.

Sada su mu čak i to zabranili?

– Ali on je i dalje na klupi, zar ne? Ma da mi je vidjeti samo jedan Medićev trening koji će sam isplanirati i sam voditi – zaključio je Petković stajući tako u zaštitu struke.

Kopiću leži Hajduk

I doista, budući da se Medić u zapisniku vodi kao predstavnik kluba, ostat će službeno zapisano kako je pobjedu nad Splićanima ostvario trener Željko Kopić, samozatajni, vrijedni i beskrajno lojalni Medićev suradnik.

Taj mladi stručnjak tako u 37. godini već ima dvije pobjede nad Hajdukom na Poljudu; 2012. godine s Lučkim i 2014. sa Zagrebom. Nema puno trenera u Hrvatskoj s takvom preporukom...

>> Igor Tudor nakon teškog poraza: Kao da smo s Marsa pali...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije