Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
početak spektakla

Milanezi u Splitu – hotel, ručak, trening

Inter Milan (1)
Foto: Ivana Ivanović / Pixsell
1/16
01.08.2012.
u 15:21

Nogometaši Intera sletjeli su u splitsku zračnu luku u srijedu u 13.45 sati te s Resnika produžili u hotel Atrium

Pod jakim mjerama osiguranja, u stopu je svaki korak Interove delegacije pratila interventna policija. Talijani su stigli u Split. Smjestili su se u hotelu Atrium, nitko im se nije mogao ni približiti. Stigao je i naš Marko Livaja, nekadašnje Hajdukovo dijete, koji bi baš u Poljudu mogao dobiti svoje prve minute u službenim natjecanjima u dresu Intera. Podsjetimo, Livaja je prošle sezone bio u mladoj momčadi Intera, trenirao ga je baš Stramaccioni, koji ga je, kad je preuzeo prvu momčad, priključio.

Massimo Moratti, predsjednik Intera, još nije došao, stiže sutra.

Nikada u Hajdukovoj povijesti nije stigao veći klub na neku utakmicu europskog natjecanja. Bili su u Splitu Arsenal, Ajax, Tottenham, ali Inter je u tom društvu daleko ugledniji. Zato je i logična potpuna okupacija Poljuda. Stadion će primiti više od 35 tisuće gledatelja, na one 33 tisuće ulaznica još će se nekako natiskati i koja tisuća više, uvijek je tako u tim velikim utakmicama.

Hajduk će Interu suprotstaviti izuzetno mladu momčad u kojoj su Blažević i Vršajević sa 26 godina najstariji. Bit će to Hajduk s potpisom domaće škole, od prvotimaca tek Vršajević i Luštica nisu prošli mlađe kategorije bijelih. No, taj mladi Hajduk nema namjeru "spustiti gaće". Milanezi u Poljud dolaze kao apsolutni favoriti, ali mogu očekivati da će bijeli odigrati utakmicu krvavih koljena. Tako se Hajduk jedino može suprotstaviti Interu koji u Poljudu, u sklopu prve utakmice 2. pretkola Europske lige, igra svoju prvu ovosezonsku službenu utakmicu.

– To što su oni do sada odigrali tek nekoliko prijateljskih utakmica može biti naša jedina prednost. Dosta im je igrača otišlo, Inter je i dalje vrhunska momčad, ali imamo se pravo nadati da ćemo ih uhvatiti na neki kiks. Najbitnije je to što mi nećemo odustati od naše igre, borit ćemo se za svaku loptu, napadati. Svi jedva čekamo utakmicu, neće to biti revijalni dvoboj. Ne mislimo na uzvrat u Milanu ići kao na izlet – stav ambicioznog Hajduka najavio je kapetan i najbolji strijelac Ante Vukušić.

Uostalom, da Hajduk ima ozbiljne namjere, svjedoči i informacija iz svlačionice da je struka kontaktirala Edoarda Reju, bivšeg trenera Hajduka i Lazija, i raspitivala se kod njega o igri Intera. Reja je kao trener Lazija pobijedio Inter sa 3:1, tada je iskontrirao Milaneze. Sada je taj svoj recept s Kornata poslao Krstičeviću.

A pobjedu žarko želi i novopečeni predsjednik Marin Brbić. Inter mu je već treća euro utakmica, u kratkom mandatu ima više europskih nego domaćih utakmica. Prije utakmice Brbić je skoknuo do Šibenika, na krug pregovora oko suspenzije, odnosno duga od 4,5 milijuna kuna koje Hajduk mora uplatiti do nedjelje. Nije bilo baš uspješno, bit će još pregovora do kraja tjedna.

– Objektivno, teško je očekivati pobjedu, ali vjerujem da možemo do nje. Neka se ponovi ona utakmica s Anderlechtom u Europskoj ligi kada smo pobijedili golom Vukušića u sudačkoj nadoknadi – poželio je Brbić.

Hajduk – Inter

SPLIT Stadion Poljud. Kapacitet 33.000. Prva utakmica 3. pretkola Europske lige. Sudac Husein Gecok (Turska).

Očekivani sastavi:

Hajduk: Blažević – Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović – Radošević, Luštica – Oremuš, Andrijašević, Caktaš – Vukušić. Trener Mišo Krstičević.

Inter: Handanović – Zanetti, Ranocchia, Chivu, Nagatomo – Guarin, Cambiasso, Mudingayi – Snejider, Palacio – Milito. Trener Andrea Stramaccioni.

Ključne riječi

Komentara 3

KR
kraljzvonimir
15:39 01.08.2012.

hu hu hu

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
17:30 01.08.2012.

Novinar Bili su u Splitu Arsenal, Ajax, Tottenham, ali Inter je u tom društvu daleko ugledniji. .......................................................... Kako Inter najugledniji?? Ajax Amsterdam 4 puta prvak Europe 2 puta svjetski prvak 3 puta superkup Europe 1 UEFA kup 4 puta Kup 3 puta superkup Europe 1 UEFA kup 4 puta Kup Kupova Inter Milano 3 puta prvak Europe 3 puta svjetski prvak 3 UEFA kupa Ajax 12 Euro naslova a Inter 6...dva puta manje... E sad Ajax ima 4 naslova prvaka Europe a Inter 3...

SP
spancro
18:59 01.08.2012.

poslao je recept a nije igrace

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije