Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUTITI GRADONAČELNIK

Bandić prije najave Hanžeka napao snimatelja: Otiđite ako vam se ne sviđa!

Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/14
17.08.2015.
u 19:54

'Dok sam gradonačelnik, ja ću određivati gdje će biti konferencija za novinare, a vi, ako vam se ne sviđa, možete slobodno otići.'

Dobro raspoloženi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić došao je u obilazak stadiona Mladosti uoči međunarodnog atletskog mitinga koji će se održati 8. rujna. No, tvrdnjom da ovo nisu uvjeti za konferenciju za novinare snimatelj RTL-a izbacio je gradonačelnika malo iz takta. Naime, konferencija je održana na ciljnoj ravnini stadiona Mladost, bez razglasa.

Nitko nema takve talente

- Dok sam gradonačelnik, ja ću određivati gdje će biti konferencija za novinare, a vi, ako vam se ne sviđa, možete slobodno otići – iživcirao se prvi čovjek grada.

– Ali nismo zato ovdje. Ovdje smo da podržimo miting. Hanžekovićev memorijal ostaje među najboljim svjetskim mitinzima. I bit će tako sve dok imamo Sandru, Blanku, Anu, Andreu, Stipu i ostale naše svjetske klase. Mnoge bi veće i bogatije zemlje bile sretne da imaju takve talente, no imamo ih mi. I zato našim sugrađanima moramo omogućiti da ih gledaju na domaćem mitingu, u najjačoj svjetskoj konkurenciji. Dok sam ja tu, Hanžek će biti prioritetna sportska priredba u Zagrebu, uz Snježnu kraljicu i teniski turnir Zagreb Indoors – rekao je Milan Bandić.

Nakon šest godina Ivana Brkljačić više nije direktorica mitinga.

– Mislim da sam napravila sve što sam mogla dok sam obnašala posao direktorice mitinga. Sada sam projekt menadžerica mitinga – istaknula je Ivana. O samom mitingu rekla je:

– Ove će godine kuglu pokraj fontana dan prije mitinga bacati i atletičarke i atletičari. To natjecanje 7. rujna održat će se pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića, u spomen na našeg proslavljenog trenera, a sudjelovat će najbolji svjetski bacači kugle – Joe Kovacs, Christian Cantwell, naši Stipe Žunić, Marin Premeru, Nedžad Mulabegović – istaknula je Ivana.

Stiže David Oliver

Od ostalih disciplina treba spomenuti Memorijalnu utrku na 110 metara prepone, sa svjetskim prvakom Davidom Oliverom i europskim prvakom Sergejem Šubenkovom, skok s motkom na kojem će nastupiti bivša svjetska prvakinja Fabiana Murer. Ove je godine ulaz na miting slobodan, a besplatne ulaznice moći će se 8. rujna od 9 sati ujutro podići u Sportskom parku Mladost.

Na ovogodišnjem Hanžekovićevu memorijalu bit će promovirana i akcija Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti”, koja se ove godine provodi pod sloganom “Sve je moguće”. Riječ je o akciji prikupljanja pomoći potrebitim obiteljima u Hrvatskoj.

>> Na Hanžek stiže drugi najbrži čovjek svijeta!

Komentara 21

HE
helebili3
21:20 17.08.2015.

Auuu jaka stvar.

HE
herojulice
21:40 17.08.2015.

Tako je. Jedno obično novinarsko piskaralo pa nije to tvoje. To je Bandićevo. Prije Bandića nije bilo Zagreba. To je on sve zaradio, nasljedio ili donio iz BIH.

HE
helebili3
21:21 17.08.2015.

Dobro Banderas veli, ako vam ne paše, bok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije