Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNOGORSKA LEGENDA

Mijatović istaknuo tri razloga te objasnio zašto je Hrvatska velesila i daleko ispred svih u regiji

Beograd: Premijerno prikazivanje prve epizode serijala "(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem"
Antonio Ahel/ATAImages
26.09.2023.
u 11:47

Nekadašnji uspješni nogometaš madridskog Reala ispričao je zašto smo puno uspješniji od susjednih zemalja

Hrvatska nogometna reprezentacija trenutno se nalazi na šestom mjestu Fifine ljestvice i prava je nogometna velesila, u odnosu na zemlje iz regije, mi smo miljama ispred. Kako je moguće da tako mala zemlja osvoji tri medalje u razdoblju od pet godina, pokušao je objasniti Predrag Mijatović ja Jesenjem Vivaldi formu. 

- Kad pričam s Lukom Modrićem, a i s drugim igračima, vidim da su u samom startu, u pogledu nacionalnog odnosa, oni malo ispred nas. Pokušavam shvatiti zašto je to tako. I onda se sjetim moje generacije. Na primjer, ja sam bio Jugoslaven, onda sam bio Srbin i Crnogorac. Hrvati su se tada odvojili od Jugoslavije, a moja generacija je ostala Srbija i Crna Gora. Mi smo još uvijek imali himnu Hej Slaveni, koju su pjevali oni koji su se osjećali Jugoslavenima, dok neki i nisu, a Hrvati su imali himnu koju su od samog starta pjevali svi zajedno i držali ruku na grudima… To su sve prednosti koje su imali u odnosu na nas - rekao je osvajač Lige prvaka s Realom, a njegove riječi prenosi magazinbiznis.rs.

VEZANI ČLANCI:

- Druga stvar, mislim da su Hrvati discipliniraniji nego mi. A možda i poslušniji nego mi. To govorim iz vlastitog iskustva. Primjerice, reprezentacija Jugoslavije koja je igrala u Čileu 1987. godine - okosnicu su činili Hrvati, tada kao Jugoslaveni. To su bili Prosinečki, Boban, Šuker, Pavličić, Štimac, Jarni, dakle šest njih i izbornik je bio Mirko Jozić, također Hrvat. I oni su slušali.

- Postoji i treća karakteristika zašto su Hrvati uspješni, a to je talent. Ali u tome smo potpuno egal, po mom mišljenju. I mi smo talentirana nacija. Ovo je područje talenata ne samo u nogometu nego i u drugim sportovima. Ali od talenta do nekog vrhunskog rezultata mora voditi i disciplina i osjećaj nacionalnog ponosa i pripadnosti - zaključila je crnogorska legenda. 

Komentara 2

PO
Poletarac101
12:35 26.09.2023.

Opet Politikin zabavnik?Preskočiii me Milee Molim te!

OK
okolokere
15:28 26.09.2023.

Već i letimičan pogled na europske medije ukazuje na vrhunsko značenje g. Mijatovića za hrvatski nogomet. Svojim igrama za susjedne zemlje ostavio je i veliki trag u hrvatskom nogometu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije