Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv nizozemske

Messija s Argentinom nije poražen 26 puta u nizu. Još dvaput i postat će bog

Argentina's Lionel Messi celebrates scoring a goal during the 2014 World Cup Group F soccer match against Bosnia and Herzegovina at the Maracana stadium in Rio de Janeiro June 15, 2014. REUTERS/Michael Dalder (BRAZIL  - Tags: SOCCER SPORT WORLD CUP)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
09.07.2014.
u 15:45

Messijev otac Jorge: Nakon Belgije rekao mi je da su mu noge imale 100 kilograma

Argentina je dvostruki svjetski prvak (1978. i 1986.), no na polufinale svjetskog prvenstva morala je čekati pune 24 godine, od Italije 1990. I zato ne čudi euforija u zemlji uoči današnje utakmice s Nizozemskom. Navijače ne zabrinjava čak ni to što će Argentina igrati bez sjajnog Angela Di Marije koji ima rupturu mišića i oporavit će se tek možda za finale ili utakmicu za treće mjesto.

Bez Di Marije, ali s Agüerom

No, svog spasitelja Argentinci ionako vide u Lionelu Messiju.

– To što Di Marije neće biti Messiju će biti samo dodatni motiv, jer zna da je sada jedini koji može presuditi. Njemu bi ta titula bila jako važna jer bi postao igrač koji je osvojio sve što se osvojiti može i prestali bi mu prigovarati da u Barceloni igra bolje nego u reprezentaciji – kaže hrvatski trener Ante Čačić.

Gauči u Brazilu nisu briljirali, no jedini su koji su u svih pet utakmica poveli i pobijedili.

– Igra Argentine možda nije lijepa kao nekad, nema onoga južnoameričkog šarma, no gauče krasi disciplina, igranje na rezultat. A to je put do naslova u modernom nogometu. Izbornika Sabellu mnogi kritiziraju, no mora se priznati da mu momčad raste iz utakmice u utakmicu, što je za turnirski sustav natjecanja i najvažnije – smatra Čačić.

Di Marije večeras neće biti, no vraća se Sergio Agüero, koji se ozlijedio u prvoj utakmici u skupini, protiv BiH. Izbornik Sabella još dvoji hoće li ga poslati u igru od prve minute ili čuvati kao džokera.

– Ja bih uvijek takvog igrača postavio u igru od prve minute, pa koliko izdrži. Jer, kad prvi primite gol, često je prekasno uvoditi takvog igrača – smatra Čačić.

Agüerovim ulaskom iz momčadi bi izletio Lavezzi, koji je pokazao vrlo malo u prethodnim utakmicama, dok će umjesto Di Marije u igru Perez. Odlična je vijest za Argentinu i to što se na mjesto lijevog braniča nakon suspenzije zbog žutih kartona vraća Rojo.

– Odlučivat će nijanse, a jedna od nijansi mogli bi biti navijači, jer Argentina će se večeras osjećati kao da igra kod kuće – zaključuje Čačić.

U Sao Paulu bit će čak 150.000 Argentinaca, a samo 30.000 sretnika ući će na Corinthians Arenu, koja prima 66.000 gledatelja.

U rangu s Maradonom

Zanimljivo, Argentinci za pobjedu nad Nizozemskom ne znaju već pet utakmica, no uzdaju se u podatak da nisu izgubili u posljednjih 26 utakmica u kojima je igrao Lionel Messi. Produlji li taj niz na još dvije i dovede gauče do naslova, u Argentini će postati nogometni bog, u rangu s velikim Diegom Armandom Maradonom.

>>Argentinci provocirali Brazilce: Maradona je veći od Pelea

>>Kultni Dinamovi treneri, Ardiles i Blažević, zvjezdani status stekli na Argentini i Nizozemskoj

Komentara 2

FE
feinstimmer
18:52 09.07.2014.

Da, 30.000 Argentinaca a preostalih 33.000 biti će Nizozemci i Brazilci koji će navijati za Nizozemsku.

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
17:36 09.07.2014.

Nizozemska će ih uredit kao Švabe Brazil. Ma kakav Messi!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije