Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbogatiji nogometaš

Messi pretekao Becksa s godišnjim prihodom od 33 mil. eura

Lionel Messi
AFP
24.03.2010.
u 15:36

Francuski nogometni časopis France Football objavio je popis najbolje plaćenih svjetskih nogometaša i nogometnih trenera.

S godišnjim prihodom od 33 milijuna eura, trenutačno je najplaćeniji nogometaš Argentinac Lionel Messi. Maleni veznjak prima u Barci godišnju plaću od 10 milijuna eura, a dobije još 4 milijuna dodatka na rezultate.

Ostalih 19 milijuna eura Messi dobije od sponzora, najviše od Adidasa, Pepsija i Gilletea. Messi vodi ispred Davida Beckhama (LA Galaxy/Milan) koji godišnje dobiva 30,4 milijuna eura. Zanimljivo, od tog iznosa Beckham najmanje dobiva od plaće, koja mu je 5 milijuna eura. Becks je već devet godina zaredom među prva dva nogometaša s najvećim prihodima.

Tek je treći na ljestvici Cristiano Ronaldo koji u Realu ima najveću plaću (13 mil. eura godišnje), ali mu je ukupna zarada 30 milijuna eura. Među trenerima vodi Jose Mourinho (Inter) sa 13 milijuna eura, ispred Brazilca L. F. Scolarija iz uzbekistanskog Bunyodkora s 9,5 milijuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije