Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivosti izbora

Messi pobijedio u 
J. Americi, Zlatana treneri vole puno više nego igrači

Zlatna lopta
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Autor
Ante Buškulić
14.01.2014.
u 23:10

Ronaldo i Messi glasali su kao kapetani, a Ribery nije jer vrpcu u Francuskoj nosi Lloris. No svi su svoje protukandidate besramno izostavili

Kolumbijski je kapetan Yepes pet bodova dao Falcau, urugvajski Lugano pet Suarezu, a tri Cavaniju, Drogba je na prvo mjesto stavio Yayu Tourea, belgijski izbornik Wilmots bodom je počastio Hazarda, a velški Coleman pet je dao Baleu... Zapravo, rijetki su izbornici i kapetani koji su imali komu dati koji bod (pet za prvo, tri za drugo, jedan za treće mjesto), a nisu to učinili. Među tima koji nisu htjeli zloupotrijebiti svoj položaj i subjektivnost pretpostaviti objektivnosti su i Niko Kovač i Darijo Srna. Iako Mandžukić, pa i Modrić, ništa manje nisu zaslužili koji bod nego Lahm, Bale, Yaya Toure, Hazard, Thiago Silva, Müller, Neuer, Schweinsteiger, Pirlo...

Popis glasova podsjeća da njemački izbornik Löw nije želio glasati te otkriva da Brazilci Scolari i Thiago nisu ni bod dali Neymaru, američki izbornik Klinsmann nije među tri uvrstio nijednog “svog” Nijemca, a španjolski Del Bosque nijednog realovca.

Ronaldo uvjerljiv u Africi

Ronaldo i Messi glasali su kao kapetani, a Ribery nije jer vrpcu u Francuskoj nosi Lloris. No svi su svoje protukandidate besramno izostavili pa je Lloris glasao za Riberyja, Neuera i Balea, Ronaldo za Falcaa, Balea i Özila, a Messi za Iniestu, Xavija i Neymara. Izbornici Sabella (Argentina) i Deschamps bili su korektniji pa su dali bodove i konkurentima svojih pulena, jedino je portugalski šef Bento ispred Messija i Riberyja stavio Falcaa i Robbena. Ronaldo je, naravno, dobio pet bodova...

Zanimljiva se bitka vodila po kontinentima. Messi je pobijedio u Južnoj Americi, Ronaldo ga je tijesno pobijedio u Aziji, a najuvjerljivije u Africi, dok su kapetani u Europi Riberyju dali više bodova nego Messiju. Zlatan Ibrahimović dvostruko je više bodova dobio od trenera nego od igrača! Azijski su kapetani, primjerice, ispred njega stavili i Van Persieja i Pirla. Kinezi i Madagaskarci poznavanje nogometa iskazali su davši 11 bodova Thiagu Silvi!? Turski izbornik Terim i kapetan Turan po pet su bodova dali neprežaljenom Özilu, a u zbroju glasova europskih trenera peti je – Lahm! Izbornici Izraela Eli, Meksika Herrera i Nizozemske Van Gaal na prva su tri mjesta stavili igrače Bayerna.

Samo 20 od 184 izbornika nije među najbolja tri uvrstilo ni Ronalda ni Messija. S jedne strane tu su oni iz Antigue i Barbude, Bahreina, Gvajane, Libanona, Lihtenštajna, Mauricijusa, Nikaragve..., ali s druge strane Realova i Barcelonina zvijezda kao da su dojadile i dijelu najuglednijih svjetskih izbornika poput Prandellija, Van Gaala, Del Bosquea, Klinsmanna, Wilmotsa i – Nike Kovača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije