Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UČINKOVITOST

Messi je zabio više od 14 klubova

'Barcelona\'s Lionel Messi celebrates a goal against Espanyol during their Spanish first division soccer match at Camp Nou stadium in Barcelona May 5, 2012. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT SOC
'ALBERT GEA'
06.05.2012.
u 20:01

Kad je Messi zabijao u prvenstvu, Barca je osvojila 97 posto bodova, a kada nije, samo 42 posto. argentinac je u jednoj sezoni srušio brojne rekorde, a imao je čak 39 asistencija

I u večeri oproštaja Pepea Guardiole od Nou Campa Lionel Messi bio je nemilosrdan. Zabivši četiri gola Espanyolu u pobjedi Barcelone 4:0, Argentinac je \"ukrao\" šou svom treneru, te tako stigao do okruglih 50 prvenstvenih pogodaka ove sezone. Neki će reći da je od toga čak 10 dao iz jedanaesteraca, no veličinu pothvata najbolje opisuje podatak da je više golova od Messija uspjelo zabiti samo šest od 20 klubova Primere – Real Madrid (117), Valencia (59), Malaga 53), Atletico (52), Levante (51) i naravno Barcelona (112).

A fascinantno je da je od 25 prvenstvenih utakmica u kojima je Leo zabijao Barcelona pobijedila čak 24, a u jednoj remizirala (97 posto bodova). A kada nije zabijao, osvojili su samo 14 od 33 boda (42 posto).

Messi je jučer srušio još nekoliko rekorda. S ukupno 72 gola u svim natjecanjima (u 58 utakmica) prestigao je Archieja Starka iz Betlehem Steela (SAD), koji je davne 1927./28. u jednoj sezoni zabio 70 puta.

Također, ovo mu je bio 14 hat-trick u Primeri, čime je iza sebe ostavio također bivšeg napadača Barcelone Cesara Rodrigueza (13).

Dvoboj Barcelone i Espanyola bio je poseban po tome što je Barcelona imala samo 27 dodavanja više od Espanyola (462-435). Također, imali su najmanji posjed lopte ove sezone, \"samo\" 52,7 posto.

Diego Maradona uvijek je bio pomalo poseban zbog svoje genijalnosti, no nedavno je priznao kako je Messi najveći nogometaš koji se ikada rodio. A usput je malo bocnuo i Pelea.

– Pele ne spada u kategoriju sa mnom i Messijem. No, što reći o čovjeku koji tvrdi da je trenutačno najbolji nogometaš svijeta Neymar. Možda i jest Neymar najbolji, no samo ako računamo da je Leo s nekog drugog planeta – izjavio je Maradona.

Messi još jedino \"šteka\" u reprezentativnom dresu. Za gaučose nije srušio nijedan rekord, dapače, daleko je od svih. Nema zlato s Copa Americe, a kamoli sa Svjetskog prvenstva, gdje je u dosad osam odigranih utakmica zabio samo jedan gol. Dok u dresu Barcelone Messi ima prosjek veći od gola po utakmici, u 68 nastupa za gaučose strijelac je bio svega 22 puta. I još je jako daleko da sruši rekord Gabriela Batistute, najboljeg argentinskog strijelca svih vremena sa 56 golova.

Mnogi će reći da je Messiju lako zabijati kada mu za golove asistiraju Xavi i Iniesta. No, zanimljivo je da sam Messi ove sezone ima 39 asistencija za gol, dok Xavi ima 14, a Iniesta samo 11.

Ključne riječi

Komentara 9

BA
balance
20:33 06.05.2012.

najbolji nogometas svih vremena ok nema jos titule sa Argentinom ali moze je uzeti vec u Brazilu!!

Avatar Idler 3
Idler 3
21:45 06.05.2012.

Sve pet osim ovog zadnjeg odlomka...Xavi i Iniesta su savršeno uštimani kotačići savršenog stroja bez kojih taj isti stroj jednostavno ne funkcionira. Uostalom trebam li podsjećat kako su Španjolci i svjetski i europski prvaci iako za njih ne igra Messi neg njih dvojica !? PS: sve prethodno naravno nema veze s Messiem, njemu naklon do poda !!!!

MG
mgodek2
20:21 06.05.2012.

Kad se govori o nevjerojatnim asistencijama Messija, onda bi trebalo uzeti u obzir i one kad njegovi suigrači nakon njegovih čudesnih zadnjih pasova promašuju čiste \"zicere\". Ovih, čini mi se, bilo je i više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije