Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se Nijemac

Mercedes GP traži tko će zamijeniti Schumija

\'Mercedes driver Michael Schumacher of Germany reviews a race on a monitor as he gets ready in the pit during the second practice session at the Korean International Circuit for Formula One\'s Korean
AFP
06.11.2010.
u 08:42

Schumacher je tek deveti vozač u prvenstvu, sa 66 bodova, 56 iza kolege Rosberga i 165 iza vodećeg Alonsa, što je prilično slabo.

Sapunaju li dasku u Mercedesu najvećem rekorderu u formuli 1? Kako se ovih dana priča ispod glasa među automobilističkom elitom, a doznajemo to iz pouzdanih izvora - da! Naime, njemačka momčad potajice traži nasljednika Michaela Schumachera, dakako, među vozačima iz Njemačke. Ponajprije je računala na Adriana Sutila (27) iz Force Indije, a sada joj je za oko zapeo mladi Williamsov vozač Nico Hulkenberg (23). Schumi se u povratničkoj sezoni nije vratio na razine na kojima je bio, vremena se mijenjaju, bolidi se više ne testiraju do besvijesti, gume se ne rade samo za njega, a i godine čine svoje, mlađi kucaju na vrata. Ugovor ima na dvije sezone, ali...

– Nico Rosberg sigurno ostaje, no u Mercedes GP-u žele rezultate, trebaju pobjede. Brawn GP je lani osam puta slavio, a sada kao Mercedes niti jednom. Za momčad tako prestižnog imena to je - užas. Makar i Schumacher bio u momčadi – kaže Mladen Jergović, naš stručnjak za formulu 1.

Uz to, Mercedes GP nije dosad javio ni ostaje li Schumi i sljedeće sezone, što je simptomatično.

Nadareni Hulkenberg u prvoj natjecateljskoj sezoni osvojio je bodove na šest utrka, no zanimljiva je poveznica, menadžer koji ga je otkrio zove se Willi Weber, isti onaj koji je lansirao i Schumachera. I uzeo mu 15 posto od svakog ugovora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije