Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAZIRE SE RASPLET

Memphis pomogao Lakersima, Miami protiv Bostona učvrstio "jedinicu"

Foto: Reuters
1/2
31.03.2022.
u 09:35

Iako je nedavno Miami bio u mini-krizi brzo se od toga oporavio, a ovaj put je ostvario veliku pobjedu kod Bostona od 106:98.

Vrlo važnu pobjedu propustili su upisati košarkaši San Antonija koji se bore za deseto mjesto Zapadne konferencije, posljednje koje vodi u play-in.

Na domaćem parketu San Antonio je poražen od Memphisa 111:112 čime je stao niz Spursa od četiri pobjede, ali se zato serija Memphia povećala na aktualnih šest pobjeda.

Dvije i pol minute prije kraja Memphis je imao sigurnih 112:105, ali je domaći sastav uspio završnicu učiniti itekako uzbudljivom te došao i u priliku za slavlje. No, dvije sekunde prije kraja, kod 111:112 Johnson je promašio za pobjedu San Antonija koji je sada 11. na Zapadu s omjerom 31-45, dok su deseti LA Lakers koji imaju 31-44. Pobjedom tako nije nagrađena ni odlična partija Dejounte Murrayja, najboljeg igrača San Antonija, koji je ubacio 33 poena (6-9 za tri poena), a imao je i 13 skokova.

Devetu pobjedu u nizu upisao je Phoenix koji je, u derbiju Zapada, svladao Golden State u gostima 107:103. Za pravi derbi nedostajao je kod domaćina, dakako, ozlijeđeni Stephen Curry.

Foto: Reuters

Svi igrači iz Phoenixove petorke zabili su dvoznamenkasti broj koševa, a izdvojimo 16 poena i 16 skokova Deandre Aytona, po 22 poena Devina Bookera i Mikala Bridgesa, dok je Chris Paul ubacio 15 koševa uz osam asistencija. Na drugoj strani sjajnu je partiju odradio Jordan Poole s 38 koševa, devet skokova i sedam asistencija.

Golden State sada ima omjer 48-29 kao i Dallas koji je u gostima pobijedio Charlotte 120:112. Utakmicu je na stranu Dallasa okrenuo Luka Dončić koji je u drugom poluvremenu zabio 22 poena od ukupno 35. Tome je još dodao 13 asistencija i devet skokova.

U naletu je i Denver koji je na ljestvici Zapada iza spomenutog dvojca (Golden State i Dallas) te ima dvije pobjede manje. U noći sa srijede na četvrtak Denver je pobijedio Indianu 125:118 uz kormilarenje Nikole Jokića na parketu. Premda je izgubio sedam lopti Jokić je dvoboj završio s 37 poena, 13 skokova i devet dodavanja, a imao je i sjajan šut 15-19.

Iako je nedavno Miami bio u mini-krizi brzo se od toga oporavio, a ovaj put je ostvario veliku pobjedu kod Bostona od 106:98 čime je napravio novi mali korak prema prvom mjestu Istočne konferencije. Miami je utakmicu prelomio u zadnjoj četvrtini, u kojoj je napravio +12, a prvi strijelci gostiju su bili Jimmy Butler (24) i Kyle Lowry (23), dok je Bam Adebayo dodao 17 uz 12 skokova i osam asistencija.

Važnu pobjedu prema nastupu u play-inu upisao je New Orleans koji je u gostima svladao Portland 117-107 uz 25 poena CJ McCalluma, donedavnog igrača Trail Blazersa, dok je opet sjajan bio Trae Young koji je vodio Atlantu do slavlja kod Oklahoma Cityja 136:118. Young je ubacio 41 poen, a imao je i osam asistencija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije