Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ Zagreb Indoors

Mektić: Da sam imao dan više za prilagodbu, bilo bi bolje

Nikola Mektić
Pixsell
05.02.2013.
u 17:54

Porazi naših Davis kup reprezentativaca Mektića i Pavića.

Iako se trudio koliko je mogao, 24-godišnji Zagrepčanin Nikola Mektić ni u trećem pokušaju nije uspio doći do svoje prve pobjede na PBZ Zagreb Indoorsu. Godine 2009. na put mu je stao Čeh Hernych, dvije godine poslije Nijemac Berrer, a u prvom kolu ovogodišnjeg turnira, za koje je dobio pozivnicu, izgubio je od Nizozemca Igora Sijslinga, 66. na ATP listi (Mektić je 250.) sa 4:6, 2:6, nakon 59 minuta igre. A počelo je dobro, hrvatski Davis kup reprezentativac poveo je sa 3:0. 

– Nakon toga imao sam nekoliko malih promašaja, do dva centimetra ne više, i suparnik se vratio. Da sam imao još jedan dan za prilagodbu, bilo bi svakako bolje jer smo se iz Torina vratili tek u ponedjeljak u 17 sati. U dvorani je prilično toplo i lopte su brzo letjele – kazao je Mektić, osvrnuvši se još jednom na poraz u Davis kup dvoboju s Italijom.

– Nedostaje nam dužina klupe, teško je s dva igrača igrati tri meča. Pri tome u paru nismo sigurni da možemo izvojevati pobjedu. Da je Dodig imao jedan slobodan dan uoči susreta s Fogninijem, sigurno bi bolje igrao. Ozračje u reprezentaciji ostalo je dobro, iako je prvih pola sata ugođaj bio pomalo turoban. Dodig je bio najviše razočaran, iako smo ga mi tješili – napomenuo je Mektić.

Nije skrivao nezadovoljstvo postignutim u dosadašnjoj karijeri:

– Ne mislim da je ovo što sam postigao neuspjeh, ali svakako mogu i bolje. Sljedeće akcije? Nastupit ću na dva Futuresa u Zagrebu (na Velesajmu - op. a.), samo su mi pet metara od kuće.

Nešto poslije ispao je i drugi naš predstavnik, također s pozivnicom i također Davis kup reprezentativac, 19-godišnji Mate Pavić. Bolji od njega, sa 7:5, 6:2, bio je njemački kvalifikant Philipp Petzschner, 122. igrač na ATP listi (Pavić je 367., što mu je najbolji plasman u karijeri). Naš je tenisač imao vodstvo od 5:3 (kod 5:4 servirao je za prvi set), ali nije uspio osvojiti set. Nijemac je potom dobio devet gemova u nizu i poveo sa 5:0 u drugom setu. Nakon toga Mate je uspio samo ublažiti poraz.

Rezultati, pojedinačno, prvo kolo: Kližan (5, Slk) - Viola (Ita) 4:6, 7:6 (6), 6:1, Devvarman (Ind) - Berrer (Njem) 0:6, 7:6 (6), 4:1 - predaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije