Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvaci

Meksiko osvojio Gold Cup rekordnih devet puta, u finalu svladao američku hit momčad

Soccer: CONCACAF Gold Cup Final
Foto: Gary A. Vasquez/REUTERS
1/4
17.07.2023.
u 12:32

Finalni dvoboj je bio odigran na rasprodanom SoFi stadionu u Los Angelesu pred 72.963 gledatelja

Nogometna reprezentacija Meksika pobijedila je Panamu s 1:0 i po deveti put u povijesti osvojila Gold Cup, natjecanje najboljih momčadi Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba (CONCACAF). 

Pobjednički pogodak djelo je 22-godišnjeg napadača nizozemskog Feyenoorda Santiaga Gimeneza, koji je u igru ušao u 85. minuti, a tri minute poslije je, nakon dodavanja Edsona Alvareza, pretrčao dvojicu suparničkih braniča i svladao vratara Orlanda Mosqueru.

 

Finalni dvoboj je odigran na rasprodanom SoFi stadionu u Los Angelesu pred 72.963 gledatelja.

- Ovo je neopisivo. Jedino što osjećam je ljubav i strast prema onima koji su uvijek ovdje. Bog, moja obitelj i ljudi koji su došli, njih 75.000. Morali smo im podariti ovaj trofej - rekao je strijelac Santiago Gimenez koji je rođen u Argentini.

Reprezentacija Paname, koja je u polufinalu iznenađujuće svladala američku izabranu vrstu s 2:1, tako je ostala bez prvog trijumfa u Gold Cupu. Panamcima je ovo bilo treće finale. I 2013. su poraženi s 1:0 od reprezentacije SAD-a, a Amerikanci su ih svladali i u finalu 2005. i to tek boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Turnir koji se održava svake druge godine, a prvo je izdanje imao 1991. osvajale su samo tri reprezentacije: Meksiko ima rekordnih devet trofeja iz 11 finala, Amerikanci su bili pobjednici sedam puta i još pet puta u finalu gubili od Meksikanaca, a jedan naslov ima Kanada (2000.).

>> Gotovo je! Dinamo je prodao Dominika Livakovića u turskog velikana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije