Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJANSKA REPREZENTACIJA

Mediji u Srbiji pišu o 'pobjedi' izbornika Piksija: 'Preoteli' mladog reprezentativca Švicarske

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Serbia v Switzerland
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/3
22.03.2023.
u 16:50

Dragan Stojković odlučio je nakon SP-a u reprezentaciju privući više igrača koji su dosad nastupali za mlađe selekcije drugih zemalja, ali porijeklom su iz Srbije. Sada mu se na raspolaganje stavio i veznjak Intera na posudbi u Baselu, Darian Maleš...

Nogometna reprezentacija Srbije na čelu s izbornik Draganom Stojkovićem krenula je u velike promjene nakon neuspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Podsjećamo, orlovi su u skupini ispali kao posljednji nakon što su uzeli samo bod u tri utakmice, usprkos najavama da mogu napraviti velike stvari. Piksi je pred sebe stavio zadatak da osvježi reprezentaciju nekim novim licima, uglavnom iz - inozemstva.

Tako je na okupljanje za skorašnje utakmice protiv Litve i Crne Gore pozvao veznjaka Udinesea Lazara Samardžića, koji je dosad nastupao za U-21 reprezentaciju rodne mu Njemačke. Sam igrač otkrio je kako je zvao izbornik Elfa Hansi Flick, no odbio je njegovu ponudu jer želi predstavljati zemlju svojih roditelja. 

- Naravno da ovakva odluka nije donesena preko noći. Bilo je potrebno vremena. Dragan Stojković mi je vrlo brzo dao osjećaj da ću odmah imati važnu ulogu u reprezentaciji. Nevjerojatno sam počašćen zbog toga. Moj veliki san je da igram na Europskom prvenstvu 2024. godine. Čast je što ću odmah imati šansu pomoći u ostvarenju tog cilja - izjavio je Samardžić za njemački Sport1. 

No, nije jedini. Da će u budućnosti igrati za Srbiju, potvrdio je i vratar poljskog Rakowa Vladan Kovačević, koji se svojevremeno spominjao kao moguća zamjena za Dominika Livakovića u Dinamu. Nova vijest je dogovor s Darianom Malešom (21), mladim švicarskim reprezentativcem i članom Intera koji je trenutno na posudbi u Baselu

Soccer Football - Europa Conference League - Play-Off Second Leg - Basel v Trabzonspor - St. Jakob-Park, Basel, Switzerland - February 23, 2023 Basel's Darian Males celebrates after the match REUTERS/Denis Balibouse Photo: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Maleš, koji je prošao sve selekcije u dresu Švicarske od U-15 do U-21, porijeklom je bosanski Srbin pa može promijeniti nacionalnu momčad. Izgleda da će se to dogoditi, jer se od lipnja odlučio staviti na raspolaganje Draganu Stojkoviću. Dakle, neće ga biti na uvodu kvalifikacija za Euro 2026. u Njemačkoj, ali bi se već u utakmicama nakon toga mogao naći u svlačionici.

Napadački veznjak prema Transfermarktu vrijedi 3.3 milijuna eura, a u tekućoj je sezoni u švicarskom prvenstvu u 18 nastupa postigao tri pogotka i dodao pet asistencija. Basel ima opciju otkupa ugovora od Brozovićevog Intera.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije