Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Mayer pobjednik spusta u Bormiju

Men's Downhill Training
ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.12.2020.
u 19:21

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodstvo je preuzeo Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 465 bodova

Dvostruki olimpijski pobjednik Austrijanac Matthias Mayer (30) pobjednik je spusta Svjetskog kupa skijaša u Bormiju, posljednje utrke ove godine.

Mayer je na vrlo zahtjevnoj stazi Stelvio pobijedio s rezultatom 1:57.32. Drugi je bio njegov sunarodnjak Vincent Kriechmayr sa četiri stotinke sekunde zaostatka, dok je treći bio Švicarac Urs Kryenbuehl sa šest stotinki sekunde zaustatka.

Mayeru je to deseta pobjeda u karijeri pri čemu šesta u spustu, a prva u Bormiju.

Najuspješniji skijaš na Stelviu, Talijan Dominik Paris, koji je u Bormiu slavio četiri puta zaredom, na koncu je bio četvrti. Pobjedničko postolje promašio je za svega sedam stotinki sekunde.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodstvo je preuzeo Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 465 bodova ispred Francuza Alexisa Pinturaulta sa 462 boda i Švicarca Maura Caviezela sa 391 bodom.

U poretku spustaša na prvom mjestu se nalazi Kilde sa 190 bodova, drugi je Mayer sa 158 bodova, a treći je Amerikanac Ryan Cochran-Siegle sa 136 bodova.

Iduća stanica Svjetskog kupa skijaša je Zagreb, gdje će se 6. siječnja održati slalom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije