Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak otpisanog

MAX Vrsaljko: Žao mi je Iličevića, no sada sanjam polufinale!

'29.05.2012., Bad Tatzmannsdorf, Austrija - Sime Vrsaljko odlazi sa konferencije za medije na kojoj je govorio kao jedan od otpisanih igraca za Europsko nogometno prvenstvo. Photo: Sanjin Strukic/PIXS
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
15.06.2012.
u 11:34

– Sretan sam što sam uopće na Europskom prvenstvu, sve više od toga bit će bonus – kaže Dinamov branič za Max!.

Mladi nogometaš Dinama Šime Vrsaljko (20) u razgovoru za sportski tjednik Max opisao je kako se osjeća nakon što je prvo otpisan, a potom se zbog ozljede Iličevića vratio u reprezentaciju.

Ni kad je ostao bez mjesta na letu za Poljsku nije htio priznati da je razočaran što ga je Slaven Bilić otpisao, a još manje polemizirati zašto se izbornik odlučio za Domagoja Vidu na desnom boku, a ne njega. Pametna odluka, dobro da je odšutio... Ozljeda Ive Iličevića vratila ga je u kadar, a Šime je više puta naglasio da mu je žao što se Iličeviću dogodila ozljeda...

1. Krenimo ispočetka. Jeste li u Zadru uspjeli razbistriti dojmove nakon što je odlučeno da ste prekobrojni u reprezentaciji?

– Kod kuće sam bio pet dana i sasvim sam se uz svoje opustio.

2. Pa jeste li bili razočarani?

– Nije to bilo ništa strašno. Doduše, nije mi bilo svejedno kada sam čuo za odluku da neću ići, no od toga nisam htio praviti dramu.

3. Nije li ipak bilo malo čudno da izbornik ostavi na vašoj poziciji Vidu koji ne igra tu poziciju u klubu?

– Ne sumnjam da bi moj klupski kolega odradio sve na visokoj razini.

4. Kako ste reagirali kad vam je izbornik Bilić prošli četvrtak javio da ipak idete na EP?

– Bio sam jako sretan, ali istovremeno mi je bilo žao Iličevića koji se ozlijedio. Opet, koliko god mi je bilo teško što onda nisam bio među putnicima za Euro, sada mi je drago što idem.

5. Ne čini li vam se da tu nije kraj? Možda na kraju budete i jocker na Euru...

– Ne bih išao tako daleko. Ja sam sretan što uopće idem na Europsko prvenstvo, sve više od toga bit će bonus. Dobijem li priliku i zaigrati, svakako ću dati sve od sebe.

6. Kakvo je ozračje na pripremama reprezentacije, koji su ciljevi?

– S obzirom na atmosferu, uvjeren sam da je svim dečkima cilj da doguramo jako daleko i postignemo odličan rezultat. Vjerujem da će reprezentacija na Euru ostaviti jako dobar dojam.

7. Što je za vas dobar dojam, odnosno o kojem ste plasmanu razgovarali?

– Dakako da je najbitnije prvo proći skupinu. Dobro, stalno smo govorili barem o četvrtfinalu, ali i o polufinalu EP-a. To su ciljevi, ali najbitnije je prvo proći skupinu, pa tek onda razmišljati o nečemu dalje.

8. Irci, Talijani, Španjolci... Jaki su!

– Većina nas misli da smo najjači kad igramo protiv najjačih, pa vjerujem da neće biti problema i da ćemo ući u četvrtfinale, među osam najboljih.

9. Što očekujete od sljedeće sezone s Dinamom?

– Prije svega očekujem da igram sve bolje i da klub ponovo zaigra u Ligi prvaka jer naš klub živi od toga. Dakako, očekujem i da ponovno osvojimo prvenstvo i Hrvatski kup, to se uzima pod normalno.

10. Za vas je bio zainteresiran Manchester City, u posljednje vrijeme javlja se Bayer Leverkusen... iako je Bilić procijenio da ste stagnirali prošle sezone!

– Ne bih rekao da sam stagnirao. Više je bila riječ o padu forme nakon ozljeda, ali to je normalno. No, u međuvremenu sam se igrački uzdigao – zaključio je u razgovoru za Max!.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije