Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragom legende

MAX: Spielberg bi volio snimiti film o Draženu, ali misli da je prerano

Biserka Petrović New York (1)
Foto: Dražen Brajdić
1/11
27.04.2012.
u 18:19

Sportski tjednik Max donosi ekskluzivnu priču iz New Yorka! 
Zbog Draženove veličine su njegovu majku Biserku naši iseljenici tretirali kao sveticu tijekom boravka na posljednjoj utakmici New Jersey Netsa

Biserka Petrović boravila je u New Jerseyu pet dana kao gošća Netsa. Za to je vrijeme od ljudi iz kluba te od američkih Hrvata čula mnoge lijepe priče o svom pokojnom sinu Draženu.

Počasti Draženovoj majci

Sjećanje na Dražena je još toliko snažno da je njegova majka medij u komunikaciji s njegovom ostavštinom. Od bivših suigrača se Biserki Petrović posebno obradovao Chris Morris jer se u tom trenutku prisjetio Zagreba i Draženova posljednjeg ispraćaja. Delegaciji Netsa na Mirogoju prevoditelj je bio Vedran Nazor, broker iz New Yorka, danas predsjednik Hrvatske akademije Amerike.

- Nakon 12 godina, Netsi su ugasili Zakladu Dražena Petrovića. Za školarinu jednom studentu hrvatskih korijena prvih devet godina izdvajali su 10.000 USD godišnje, a posljednje tri po 5000 USD. Do stipendije su pokušavali doći i Srbijanci koji su se predstavljali kao Hrvati pa smo morali na to jako paziti.

Nazor je bio među američkim Hrvatima koji su Biserki Petrović organizirali ručak sjećanja na njezina nezaboravljenog sina. Za stolom u restoranu "Piccola Venezia" bili su i bračni parovi Sanja i Ivica Barić te Nikola i Dobrila Džolan, zatim Mirjana Alilović sa sinom Krešimirom te Jozo Vukušić, novinar Hrvatskog radija u vrijeme Draženova dolaska u Netse.

- Čuvši da Dražen sluša Hrvatski radio, u eteru sam ga ovako pozdravio: "Brate Dražene, priključi nam se u borbi za slobodnu Hrvatsku". Nakon toga je Dražen sam tražio način da me upozna i da se uključi u naše aktivnosti - sjeća se Jozo.

Američki Hrvati zavoljeli su Petrovića i zbog njegova domoljublja, koje potvrđuje i priča koju su nam ispričali Nazor i Džolan:

- U jesen 1991. Netsi su imali pripremljene materijale za vodič za medije u kojem je stajalo "Dražen Petrović, Šibenik, Jugoslavija". Dražen je tražio da mu pomognemo da se to ispravi u "Šibenik, Hrvatska". To nam je i uspjelo, a Stojku Vrankoviću su u Bostonu tiskali "Drniš, Jugoslavija".

Sjećanja su još svježa

U tom ugodnom društvu, koje je upijalo priče Draženove majke o svome sinu, gospođa Petrović je iseljene Hrvate obavijestila o tome da čak i slavni redatelj i producent Steven Spielberg razmišlja o snimanju igranog filma o Draženu.

- Čula sam to od jedne gospođe koja je bliska sa Spielbergovim dugogodišnjim suradnikom Brankom Lustigom. No, smatra da je za igrani film još prerano, sjećanja su još vrlo svježa - pričala je Biserka.

>> Cijelu priču iz New Jerseya te nevjerojatnu sudbinu Draženovih suigrača, velikih NBA zvijezda Derricka Colemana i Kennyja Andersona koji su nakon karijere zajedno spiskali 150 milijuna dolara te su danas siromasi pročitajte u novom broju Maxa!!! <<

Komentara 4

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
19:13 27.04.2012.

Da, stvarno su to velike Hrvatine, do te mjere da im se restoran zove \'Piccola Venezia\', ma mrš...

IC
ice12
20:54 27.04.2012.

Fotografije su smijesne

JU
jazmi udri manje
22:01 27.04.2012.

Nisam čitao ovaj gore tekst ali ovi niže komentare ne gutam,ja ovu obitelj cijenim,pogotovo Dražena(legendu) koji je stao na stranu zemlje u kojoj je živio i volio. Dražene R.I.P. neka ti je vječna slava i hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije