Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I talent i izgled

MAX otkriva: Slatku Donnu pod svojom zastavom žele Britanci!

donna vekić (1)
Foto: Getty Images
1/9
25.09.2012.
u 15:43

– Želim biti broj 1. Nisam od onih koji će polako doći do cilja – samouvjerena je 121. tenisačica svijeta, Osječanka s londonskom adresom Donna Vekić

Još lani otočki su mediji, otkriva sportski tjednik Max! u novom broju, počeli pritiskati britanski teniski savez da joj ponudi državljanstvo. “Hrvatska tinejdžerska senzacija”, “Felgateova nova zvijezda” – nižu se hvalospjevi na igru tenisačice velikog potencijala, Osječanke s londonskom adresom Donne Vekić (16), koju je prije četiri godine pod svoje uzeo David Felgate, nekadašnji trener Tima Henmana.

“Ionako najveći dio godine živi u Londonu, engleski govori kao materinski jezik, a i trener joj je Britanac... Britanskom tenisu treba takva djevojka!” redaju razloge zašto bi Donnu trebalo staviti pod kraljičinu zastavu. Obitelj je, međutim, takvu mogućnost odbacila. Pritisci bi sada mogli biti samo veći.

Svoj juniorski staž odlučila je zaključiti dvije godine prije vremena. Isto su svojedobno učinile i sestre Williams. Danas je 121. tenisačica svijeta, prema svjetskom vrhu korača sa svakim danom sa sve brojnijom armijom obožavatelja na Facebooku i Twitteru.

– Želim biti broj 1 – samouvjerena je 16-godišnjakinja sa stavom pobjednika. Kad je prije dva tjedna pala na posljednjoj stepenici prije US Opena, svog prvog Grand Slama, naučila je puno.

– Ta bol i iskustvo su mi trebali. Ako sam kvalitetna i pametna, naučit ću puno u porazima – kaže Donna koja je plasmanom u finale svoga prvog WTA turnira u karijeri prodrmala teniski svijet.

Prije šest godina njezin se otac kreditno zadužio kako bi Donnu odveo u kamp Nicka Bollettierija. Ondje je Felgate prepoznao njezin potencijal i prihvatio se posla “ispod cijene”. Poslije je odbijao čak i puno unosnije ponude profesionalnih tenisačica.

Do kraja godine želi biti među 100 najboljih, na mjestu koje vodi u glavni ždrijeb prvog Grand Slama sezone Australian Opena. Iduća stanica na putu prema gore bit će joj 100.000 dolara vrijedan turnir u kineskom Sozhou koji počinje 8. listopada.

Komentara 5

Avatar mohito
mohito
16:46 25.09.2012.

najbolje zgleda na onim fotkama s crnom jaknom...

Avatar Dinamovac
Dinamovac
17:23 25.09.2012.

donna vekić je stvarno vrlo talentirana i simpatična tenisačica a najviše mi se sviđaju njene lijepe noge.

PI
pinichi
17:37 25.09.2012.

Nije ni čudo da je hoće Britanci. Kad su oni sami totalni teniski antitalenti. Da Hrvatska ulaže u tenis deset posto onoga što Britanci ulažu, proizveli bi godišnje tri Done i pet Čilića. Na nesreću, Hrvatska nije toliko bogata. Nadam se da Dona neće prihvatiti njihovu ponudu. Nije u šoldima sve, a ona će i do rezultata i do šolda bez napuhanih Britanaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije