Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski reprezentativac za Max!

MAX Nikica Jelavić: Moj transfer spašava Rangerse od bankrota!

'15.11.2011., Maksimir, Zagreb - Druga utakmica dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, Hrvatska - Turska. Nikica Jelavic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
08.01.2012.
u 08:13

Svaki dan jedan medij prenese nešto i tako u krug. Normalno je da me privlači odlazak u Englesku, o tome sam sanjao sve ove godine. Cilj mi je da igram u što boljem klubu, odnosno da s klubom ozbiljno igram u nekom od europskih kupova

Osamnaest mjeseci u Glasgow Rangersima bilo je dovoljno da se za Nikicu Jelavića (26) počne otimati pola engleskog Premiershipa. Hrvatski je napadač u 45 utakmica u dresu Rangersa postigao fascinantna 32 pogotka, što ga trenutačno sigurno svrstava među najučinkovitije napadače u Europi uopće.

Nema dana da ga engleski i škotski mediji ne povezuju s nekim novim klubom. Što kaže naš napadač?

- Znam da će vam sada zazvučati kao fraza, ali sve što znam o tome je iz novinskih napisa. Svaki dan jedan medij prenese nešto i tako u krug - počeo je Jelavić, naravno ne skrivajući želju za novim izazovom: - Normalno je da me privlači odlazak u Englesku, o tome sam sanjao sve ove godine. Cilj mi je da igram u što boljem klubu, odnosno da s klubom ozbiljno igram u nekom od europskih kupova. Želim napredovati, to mi je glavni motiv.

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg bi Jelavić mogao biti prodan do kraja prijelaznog roka financijske su dubioze u kojima se našao ovaj škotski div.

- Točno je da je klub u velikim financijskim problemima. Dužni su pedesetak milijuna eura poreza i postoji nekoliko scenarija kako bi se sve to moglo završiti. Novac koji bi dobili za mene sigurno bi iskoristili za saniranje dugova koji su se godinama gomilali. Pričalo se i o stečaju. Glavnu riječ u cijeloj priči oko mog odlaska iz Glasgowa sigurno će voditi klupski čelnici posebno zbog specifične situacije. No, ja sam potpuno miran, to više što s Rangersima još imam ugovor dvije i pol godine. Koliko znam, klub svoja dugovanja mora otplatiti do određenog roka.

Sljedeći važan datum za čelnike Rangersa je 14. siječnja ove godine, kada će se na izvanrednom sastanku raspravljati o modelu kako sanirati dugove prema državi. Jedan od scenarija je i oduzimanje 25 bodova koje bi Rangerse udaljilo na barem godinu dana od europskih utakmica. No, i to bi bilo puno jeftinije od spomenutih 50 milijuna eura. Jeste li imali razgovore s čelnicima kluba oko eventualnog odlaska?

- Nitko me iz kluba nije zvao na službeni razgovor. Ja sam radnik kluba sa specifičnim zadaćama. Vlasnici kluba odlučuju što će biti sa mnom.

Što kažu vaši suigrači?

- Većinom se to sve svodi na zafrkanciju na treninzima. Oni bi, naravno, željeli da ostanemo svi na okupu, te da se, uz eventualna pojačanja nastavimo boriti za naslov prvaka.

Cijeli ekskluzivni intervju pročitajte u novom broju sportskog tjednika Max.

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:34 09.01.2012.

Nikica Jelavić: Ja sam \"Pravi Hrvat\" i moj dolazak u Rangerse je stvvorio uvjete da klub propadne od bankrota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije