Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI KAKA

MAX Mateo Kovačić: U Dinamu me paze kao malog brata

Mateo Kovačić
Max
09.06.2011.
u 17:25

U Međugorju me impresionirao kip kojemu curi voda iz koljena. A čast mi je i zadovoljstvo što sam ministrant u Sesvetama.

Sportski tjednik Max donosi prvi veći intervju s Dinamovim draguljom Mateom Kovačićem. Rođen je u Linzu 6. svibnja 1994., od roditelja izbjeglih iz ratnoga pakla iz Kotor Varoši u Bosni. U tamošnjem LASK-u počeo je kao sedmogodišnjak. Brzo su ga zapazili skauti Arsenala, Ajaxa, Juventusa, Bayerna, Intera i drugih, ali roditelji su se odlučili za Zagreb i Dinamo, u koji je Mateo stigao 2007. No, i dalje ga prate veliki klubovi, posebice Arsenalov trener Arsene Wenger, čiji skaut Steve Rowley često prati Mateove nastupe.

– O svemu tome malo znam i ne zamaram se tom pompom. Još bih dugo želio igrati u Dinamu, najmanje 3-4 godine. A sviđa mi se stil igre Barcelone i Arsenala, čiji mi je nogomet blizak, lijep tehnički, bez nabijanja i snagatorstva.

Mateo od malih nogu navija za Dinamo.

– Moj djed navija za Željezničar i još čuva staru Željinu majicu. Ali otac je bio pravi žestoki dinamovac pa je i mene “zarazio” plavom bojom. Otac uz nogomet jako voli i košarku, dok je mama nekad igrala odbojku za školsku ekipu. Moji roditelji bili su siromašni, sportom su se bavili rekreacijski. Imam i dvije sestre, i zbog njihova školovanja mama se uskoro vraća u Austriju, a otac će ostati u Zagrebu dok ja ne napunim 18 godina – priča Mateo o povijesti svoje obitelji.

– Djed se kasnije vratio u Kotor Varoš, sada tamo živi. Bio sam i ja nekoliko puta u tom lijepom kraju i planirao sam otići i sada nakon što je završila sezona, ali onda me ugodno iznenadio poziv izbornika mlade reprezentacije Ive Šuška. Nije mi žao što od morskih radosti ovoga ljeta neće biti ništa – priča Mateo i dodaje:

- U Dinamu sam dobar sa svima, paze me kao mlađega brata. Najviše se družim s Kelavom. On me u šali zove sinom, ja njega tatom!

>> Cijelu priču pročitajte u Maxu! <<

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
22:02 09.06.2011.

samo naprijed decko i nadam se da cemo te uskoro vidjeti i u seniorskoj repki

KA
Kamikaza747
00:16 10.06.2011.

Badelja će on zamjeniti, pazite kaj vam velim. A mislim da bi mogal biti odličan tj još bolji od badelja samo nek očvrsne malo

DU
Deleted user
08:01 10.06.2011.

Pa , potencijal je veliki , a i skroman je , barem prema tom intrevjuu. Nadamo se da će takav i ostati , da ga lova neće pokvariti. Jer takvi skromni dečki daju najviše i za klub i za repku !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije