Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nada se Euru, ali...

MAX Klasnić: I ne sjećam se kad me Slaven Bilić zadnji put nazvao

'10.10.2009., Rovinj, Hrvatska - Pripreme Hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice s Kazahstanom. Trening prije puta u Kazahstan. Dejan Lovren, Slaven Bilic i Ivan Klasnic. Photo: Antonio Broni
'Antonio Bronic/VLM/PIXSELL'
24.04.2012.
u 19:09

Nisam više klinac. Vjerujem da Bilić prati sve igrače i da će njegov izbor biti pošten i korektan, da će izabrati najbolje, rekao je hrvatski napadač za sportski tjednik Max!

U razgovoru za sportski tjednik Max! Ivan Klasnić (32), hrvatski napadač koji igra u dresu Boltona otkrio je mnoge zanimljive detalje s Otoka, kao i svog odnosa sa Slavenom Bilićem. Ispadne li Bolton iz Premijerne lige, Ivan Klasnić sigurno odlazi iz kluba, no kako sam priznaje, ozračje u svlačionici je dobro, zadnja dva poraza nisu previše uzdrmala momčad.

- Ipak, poremetio vas je zamalo tragični slučaj s Fabriceom Muambom.

Kako je sad Muambi?

- Izvrsno se osjeća, liječnici kažu da je medicinski fenomen! Zamislite, čovjek je bio klinički mrtav, a sad već hoda, govori, smije se! Dobri smo prijatelji i bio sam u šoku zbog toga što mu se dogodilo.

Kako ste vi na terenu, zapravo na pričuvnoj klupi, doživjeli taj Muambin infarkt tijekom igre?

- Najprije nisam ni vidio što se dogodilo. Odjednom su svi igrači potrčali u jednom smjeru i tada sam vidio da je netko od naših igrača na zemlji! Digli smo se i mi s klupe, vidio sam da je to Muamba i kad sam ga ugledao na zemlji, izgledao mi je kao da mu je hladno, nekako se stisnuo... Onda se prestao micati, uh... Bio je to strašan šok, baš sam o tome nakon prekida utakmice razgovarao i s Lukom Modrićem, i on je bio potresen viđenim.

Je li s vašim zdravljem sve u redu? Nedavno ste skinuli štitnik za bubrege.

- Odlično se osjećam. A štitnik je ionako imao više psihološki nego praktični učinak i liječnici su mi rekli da ga mogu skinuti.

Očekujete li poziv na Euro? Je li vas zvao netko iz reprezentacije, iz stožera, jeste li razgovarali s Bilićem ili s njegovim pomoćnicima?

- O tome hoću li na EP odlučuje izbornik, ne mogu ja ništa napraviti. A nitko me nije zvao, nitko mi se već dugo nije javio...

Hoćete li biti razočarani ne budete li išli? Sigurno vam nije svejedno?

- Nemam zašto biti razočaran, bit će onako kako Bilić odluči. Neće mi biti svejedno, ali što mogu. Gledajte, imam 32 godine, znam svoje kvalitete, znam koliko vrijedim, isto tako i Bilić zna moje kvalitete i zna koliko vrijedim. Nisam više klinac. Vjerujem da Bilić prati sve igrače i da će njegov izbor biti pošten i korektan, da će izabrati najbolje.

Što Hrvatska može na EP-u?

- Imamo odlične igrače i odličnu momčad. Budemo li zdravi, spremni i disciplinirani, mogli bismo otići i dalje nego prije četiri godine! Mogli bismo do polufinala. A onda...

Koja će nam utakmica biti najteža u skupini?

- Prva, s Ircima! Uvijek je prva najteža, a imamo i ulogu favorita, iako Irce nikako ne smijemo podcijeniti, nevjerojatno su neugodna momčad.

Kad ste odigrali posljednju utakmicu za Hrvatsku?

- Protiv Malte, 2. rujna prošle godine u La Valetti. Putovao sam i u Atenu na dvoboj s Grcima, ali sam ga na kraju gledao s tribine. Doigravanje s Turcima sam propustio, ali sam bio sretan kao malo dijete kad smo ih pobijedili u Istanbulu!

Neće vam valjda nastup protiv Malte biti zadnji za Hrvatsku?

- Valjda neće! Vidjet ćemo...

Cijeli razgovor s našim napadačem pročitajte u novom broju sportskog tjednika Max.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije