Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPAŽENE PARTIJE

Matković i Jelavić sjajni, to je dobra vijest za hrvatsku reprezentaciju

ITA, Eurobasket 2022, Großbritanien vs Kroatien
EXPA/ laPresse/ #OK#
20.09.2023.
u 09:15

Iskazao se hrvatski reprezentativac Karlo Matković koji je bio najbolji igrač utakmice. Atraktivni centar upisao je 21 koš i 12 skokova, čak šest napadačkih a blokirao je i dva suparnička šuta.

Košarkaši Cedevita Olimpije odigrali su slabo u četvrtfinalu Superkupa ABA lige i izgubili od Igokee sa 65:75. Neuspjeh je to za ljubljanski klub i njihova talijanskog trenera Simonea Pianigianija koji se u prvom službenom natjecanju, otkako je preuzeo momčad, nije iskazao. No, zato se iskazao hrvatski reprezentativac Karlo Matković koji je bio najbolji igrač utakmice. Atraktivni centar upisao je 21 koš i 12 skokova, čak šest napadačkih a blokirao je i dva suparnička šuta. A takva predstava ohrabrujuća je vijest za hrvatskog izbornika Josipa Sesara koji na Matkovića najozbiljnije računa za kvalifikacijske utakmice protiv Francuske i Cipra što će se igrati u veljači.

- Svaka čast i čestitke Igokei. Vidjelo se da smo bez energije. U napadu nam nije išlo, željeli smo igrati brzo ali nismo uspijevali - kazao je Matković koji je stasao u zagrebačkoj Cedeviti.

Dobra vijest za hrvatskog izbornika stigla je i sa utakmice između velikog favorita Partizana i Mege. Crno-bijeli su slavili s 89:78 a najbolji pojedinac u pobijeđenom sastavu bio je 210 cm visoki krilni igrač Andrija Jelavić koji je ubacio 21 koš (trice 3-5) i tome pridodao pet skokova, tri asistencije i jednu blokadu.

Svoju četvrtfinalnu utakmicu izgubio je i Zadar i to protiv domaćina Budućnosti (58:70) kojoj nisu uspjeli nauditi dobrim dijelom i zbog neigranja njegova najboljeg igrača Luke Božića. 

 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije