Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE I HAMILTON

Mateschitz gradi Red Bullov kompleks vrijedan 700 mil. eura

\'(L to R): Dietrich Mateschitz (AUT) CEO and Founder of Red Bull with Bernie Ecclestone (GBR) F1 Supremo. Photo: Press Association/Pixsell\'
PA/Pixsell
03.04.2011.
u 19:56

U sklopu Red Bullova kompleksa bit će testna staza za formulu 1, nekoliko luksuznih spa hotela, velika staza za off-road, mini aerodrom...

Većinski vlasnik Red Bulla, austrijski milijarder hrvatskog podrijetla Dietrich Mateschitz, počeo je gradnju velikog automoto kompleksa u Spilebergu, mjestu od 5000 stanovnika u blizini Graza. Mateschitz zajedno sa štajerskim vlastima planira uložiti čak 700 milijuna eura, a u kompleksu bi se nalazila staza za formulu 1, velika staza za off-road, nekoliko luksuznih hotela...

– Staza bi služila za testiranje Red Bullovih bolida, nije nam cilj ugurati se u kalendar Formule 1 – poručio je Mateschitzev glasnogovornik.

Cijeli projekt bio je spreman već početkom 2007. godine, no početak njegove izgradnje blokirali su aktivisti za zaštitu okoliša. Na prve radove već je potrošeno 50 milijuna eura.

Mateschitz je veliki zaljubljenik u formulu 1 pa svojoj momčadi očito želi osigurati savršene uvjete za treninge jer bi u blizini staze bio i luksuzni spa hotel.

U svem tom luksuzu mogao bi uživati i vozač McLarena Lewis Hamilton, koji bi navodno iduće sezone trebao prijeći u momčad Red Bullla i činiti savršen tandem s aktualnim svjetskim prvakom Sebastianom Vetellom.

Istinitost priče u razgovoru za Sport Bild potvrdio je i sportski direktor Red Bulla Helmut Marko.

– Moramo vidjeti kako će Webber voziti ove godine te što će on sam željeti na kraju sezone. Hamilton za nas uvijek mora predstavljati moguće pojačanje, ponajprije zbog svoje agresivnosti i brzine. Imati dvojicu najboljih svjetskih vozača pod istim krovom za nas ne predstavlja problem. Štoviše, upravo je to naš cilj – rekao je Marko.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Sor@n
Sor@n
07:21 07.04.2011.

Kad će već ta cirkusijada, nemogu ovako dugo čekati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije