Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN RIJEKE

Maleš: Nema popusta za šogora

Mate Maleš
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
01.12.2016.
u 13:55

– Nema nikakve poštede. Mario Šitum je moj šogor i stvarno je divan čovjek, ali ovo je nogomet i na terenu nema popusta ni za koga, pa tako ni za njega – kaže Mate Maleš

Zanimljiv je bio nogometni put Mate Maleša. Rođen je u Šibeniku pa ga je kao perspektivnog kupio Hajduk, ali za prvu momčad nikad nije zaigrao. Pa je došao u Dinamo, ali u Prvoj HNL odigrao je za plave samo dvije utakmice, odnosno 93 minute.

Onda je malo “šetao” između Dinama i Lokomotive, pa malo bio u Zagrebu. No onda se ustalio u lokosima, a prije tri godine otišao je u Rijeku i sad joj je kapetan.

Dinamo će biti dobar

Od klubova u kojima je igrao upravo je za Rijeku upisao najviše nastupa, više nego za Lokomotivu koju je u utorak izbacio u četvrtfinalu kupa svojim pogotkom za 1:0, a onda se od njega lopta nesretno odbila u riječku mrežu, ali bez posljedica jer momčad Matjaža Keka po velikoj je hladnoći slavila ulazak u polufinale s 3:1.

– Stvarno je bilo hladno, bilo se teško zagrijati, ali kad to uspiješ, onda nije bilo loše, vjerojatno je ljudima na tribinama bilo puno hladnije – uz smiješak je kazao kapetan Rijeke.

Miran prolazak preko Lokomotive donio je potreban mir, očuvao veliku dozu samopouzdanja uoči derbija s Dinamom koji je na rasporedu u subotu.

– Bilo nam je važno riješiti kup, to smo riješili i sad se idemo spremati za Dinamo. Samopouzdanja imamo, igramo cijelu sezonu jako dobro. No znamo da će u subotu biti jako teško. Dinamo je prava momčad i doista ih uvažavam.

No ove sezone plavi ne igraju baš dobro.

– Možda jesu u početku malo lošije krenuli, ali vidimo da se i oni dižu u formi i sigurno će u subotu izgledati dobro. No mi moramo misliti prvo na sebe, biti disciplinirani i koncentrirani te pokušati pobijediti, kao što nam je cilj bio i u svakoj dosadašnjoj utakmici – rekao nam je kapetan riječke momčadi.

Rijeka se dosad u Maksimiru nije baš nauživala uspjeha i bodova, ni Kek, koliko god da je uspješan, u Maksimiru se nije najbolje provodio.

– Ne gledam previše na ono što je bilo, ovo je nova sezona, nova utakmica. Uostalom, nije Rijeka dosad bila uspješna protiv Dinama ni kod kuće, a ove smo im sezone zabili pet komada. Mi ćemo napraviti sve što možemo napraviti.

I Rijeka se stalno sudara s velikom fluktuacijom igrača, i uoči ove sezone puno je standardnih igrača otišlo, a Rijeka je bolja nego ikad prije. Kakav čarobni štapić ima Matjaž Kek?

– Imamo stvarno odličnog trenera, sve drži pod kontrolom. Igrači ga slušaju. Držim da imamo jako inteligentne igrače koji onda na terenu znaju ispuniti ono što trener od njih traži. I kad se sve to zbroji, onda dođe i rezultat kakav smo dosad ostvarili.

S druge strane, u dresu Dinama, bit će Mario Šitum. Oženili ste se njegovom sestrom, hoće li biti popusta na terenu za šogora?

– Nema nikakve poštede. Mario je moj šogor i stvarno je divan čovjek, ali ovo je nogomet i na terenu nema popusta ni za koga, pa tako ni za njega.

Mario je sad zadovoljan

Šitum nam je rekao da je bilo nekih kontakata s Rijekom, da ga je momčad s Rujevice željela ovog ljeta kad mu je istekla posudba u talijanskoj Speziji, da ste ga i vi željeli dovesti u redove svoje momčadi.

– Istina, bilo je nekih priča oko toga, pregovora u začecima, ali na kraju je on završio u Dinamu. Drago mi je što je on sad zadovoljan.

Bit će nezgodno vašoj supruzi u derbiju. S jedne je strane suprug, a s druge brat, ona je iz Zagreba, za koga će navijati, za vas ili za Marija?

– Ha-ha, mislim da će ipak za mene. Ipak ja kući donosim plaću i premije – uz smiješak je kazao dobro raspoloženi Mate Maleš.

I ima razloga za dobro raspoloženje, Rijeka je u polufinalu kupa, stiže na veliki maksimirski derbi sa šest bodova prednosti, igra dobro i ovisi samo o sebi. Doduše, dosad su znali “skinuti gaće” već na Gornjem Jelenju, no čini se da je današnja Rijeka ipak kuražnija i da će to u subotu biti velika bitka, možda i odlučujuća za naslov.

Bradarić: Ne trebaju nam velike riječi

Mate Maleš i Filip Bradarić daju ton igri Rijeke, Maleš više u destrukciji (iako je protiv Lokomotive zabio krasan gol), Bradarić u kreaciji. I protiv lokosa su igrali odlično, ušli u polufinale kupa. I tako ispisali lijepu najavu za derbi s Dinamom.

– Je to lijepa najava, ali mi smo se doista dosad koncentrirali samo na kup s Lokomotivom, znali smo koliko nam je važno ući u polufinale kupa. Sad imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Dinamo. Doći ćemo maksimalno spremni, ako treba i ‘potući’ ćemo se jer bodove nećemo ostaviti – veli Bradarić čija Rijeka sad ima veliku priliku napraviti veliku razliku.

– Puno toga se smiješi, ali ne trebaju nam sad nekakve velike najave, bombastične izjave. Trebamo, kao i dosad, ostati ponizni i doći u Maksimir da bismo pokazali zašto smo prvi na tablici - kazao je Filip Bradarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije