Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubilarno 10. izdanje

Mate Delić dobitnik prve od tri pozivnice za glavni turnir PBZ Zagreb Indoorsa

Mate Delić
Foto: HTS/Gordana Anders
16.01.2015.
u 16:54

Ulaz na kvalifikacijske susrete u subotu i nedjelju je slobodan. Ulaznice za glavni turnir, koji je na rasporedu od 2. do 8. veljače, bit će po popularnim cijenama od 20 do 50 kuna

Mate Delić, 21-godišnji hrvatski Davis Cup reprezentativac, dobitnik je prve od tri pozivnice za glavni turnir jubilarnog 10. izdanja PBZ Zagreb Indoorsa, čime je nastavljena tradicija promocije mladih i darovitih domaćih tenisača na jedinom hrvatskom dvoranskom ATP turniru. Kaštelanin Mate Delić, trenutno 153. na pojedinačnoj ATP ljestvici, zasigurno pripada toj skupini igrača, od kojih se s pravom očekuju vrlo dobri rezultati u novoj sezoni. To je pokazao svojim nastupima u 2014. godini koju je započeo kao 402. tenisač svijeta, a završio na 154. mjestu ATP ljestvice. 

Iza Delića je godina u kojoj je na ATP turniru u Dűsseldorfu iz kvalifikacija stigao do svog prvog četvrtfinala te debitirao za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju ostvarivši značajnu pobjedu nad Igorom Sijslingom u dvoboju protiv Nizozemske u Amsterdamu, u kojem je Hrvatska izborila povratak u Svjetsku skupinu. 

– Osim što je to zaslužio svojim rezultatima u posljednjih godinu dana i pokazanim igračkim napretkom, Mate Delić je i najbolje rangirani hrvatski tenisač koji nije uspio izravno ući u glavni turnir PBZ Zagreb Indoorsa. Stoga je odluka da njemu dodijelimo prvu pozivnicu za glavni turnir bila potpuno logična – rekao je direktora turnira Branimir Horvat. 

Mati Deliću, koji se pridružuje Marinu Čiliću, Ivi Karloviću, Ivanu Dodigu i Borni Ćoriću, ovo će biti drugi nastup u glavnom ždrijebu PBZ Zagreb Indoorsa. Premijeru je imao na prošlogodišnjem izdanju, kad je također dobio pozivnicu organizatora, ali ga je ždrijeb već u 1. kolu poslao na Marina Čilića. Delić je bio prva prepreka najboljem hrvatskom tenisaču na putu do četvrtog trijumfa u Domu sportova, ali svojom je igrom i u ovom porazu (4-6, 4-6) pokazao je da je pozivnica otišla u prave ruke. O tome kome će dodijeliti preostale dvije pozivnice za glavni turnir, kao i četiri pozivnice koje su na raspolaganju za kvalifikacije PBZ Zagreb Indoorsa, organizatori turnira će odlučiti neposredno prije početka natjecanja.

Kvalifikacijski susreti u Domu sportova započet će u subotu, 31. siječnja, a prvi mečevi glavnog turnira bit će odigrani u ponedjeljak, 2. veljače. Ulaz na kvalifikacijske susrete u subotu i nedjelju je slobodan. Ulaznice za glavni turnir, koji je na rasporedu od 2. do 8. veljače, po popularnim cijenama od 20 do 50 kuna mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem interneta (www.eventim.hr).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije