Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar početak

Martić u 2. kolu Wimbledona: U uzbudljivom meču natjerala Lindu Fruhvirtovu na predaju

Wimbledon 2023 - Day One - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Foto: Steven Paston/PRESS ASSOCIATION
1/3
03.07.2023.
u 16:00

Kod vodstva hrvatske igračice od 4-1 u trećem setu, Petra Martić je stigla do nove tri vezane "break-lopte" za vodstvo 5-1 kada je Linda Fruhvirtova odlučila pružiti ruku i priznati poraz. Martić će u 2. kolu igrati protiv Francuskinje Diane Parry

Hrvatska teniačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo Wimbledona nakon što joj je češka predstavnica Linda Fruhvirtova predala dvoboj prvog kola prvi vodstvu naše igračice 7-5, 6-7 (5), 4-1 nakon dva i pol sata provedena na terenu.

Iako se Martić u početku dvoboja mnogo više mučila kako bi zadržala gemove na svom početnom udarcu, u šestoj je igri bila suočena i sa 0-40, ipak je 32-godišnja Splićanka prva stigla do "breaka" kojim je povela sa 5-4. No, prilikom servisa za prvi set napravila je nekoliko neprisiljenih pogrešaka i vratila Čehinju u igru. Mlada, 18-godišnja Fruhvirtova je, pak, uzvratila "uslugu" te s dvije dvostruke servis pogreške praktički donirala gem Martić za vodstvo od 6-5 i drugi servis za osvajanje prvog seta. Martić drugu priliku nije propustila i riješila je prvu dionicu u svoju korist.

GALERIJA Đoković slavio rekordni 23. Grand Slam naslov

Wimbledon 2023 - Day One - All England Lawn Tennis and Croquet Club
1/49

Mogla je Martić nastaviti seriju "breakova" i u prvom gemu drugog seta no propustila je 0-40 da bi kod rezultata 4-3 za Fruhvirtovu Čehinja napravila "break" za vodstvo 5-3 i servis za set. No, i ona je potom odigrala vrlo loš gem te novom dvostrukom servis pogreškom vratila Martić u igru.

O pobjednici druge dionice tako je odlučivao "tie-break" u kojemu je Fruhvirtovoj dovoljan bio jedan "mini-break" do kojega je došla kod rezultata 3-3 za poravnanje meča. Ipak, možda i ključni trenutak dvoboja dogodio se kada je Martić odličnom kratkom loptom osvojila poen kojim je smanjila na 6-5, ali tada je Fruhvirtova u pokušaju da stigne lopticu proklizala na travi i ozlijedila lijevo koljeno. Nakon dužeg ukazivanja pomoći mlada je Čehinja ipak nastavila dvoboj, osvojila prvi poen po nastavku kojim je dobila i set, ali u trećem setu nije mogla parirati Martić.

VEZANI ČLANCI:

Imala je Fruhvirtova "break-loptu" u prvom gemu trećeg seta, a kada ju nije iskoristila Martić je uzvratila oduzimanjem servisa za prednost od 2-0. Kod vodstva naše igračice od 4-1 Martić je stigla do nove tri vezane "break-lopte" za vodstvo 5-1 kada je Fruhvirtova odlučila pružiti ruku i priznati poraz. Martić će u 2. kolu igrati protiv Francuskinje Diane Parry.

VIDEO Goran Ivanišević: 'Taj nesretni čovjek mi je uništio život...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije