Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Eura

Marko Pjaca: Perišić i ja mijenjamo strane, a uz ovakve suigrače teško je igrati loše

Marko Pjaca, Hrvatska - San Marino
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
07.06.2016.
u 09:48

Kod mene nema nikakve treme. Ma nikada me trema ne hvata nekoliko dana prije utakmice, ali bi je moglo biti malo prije početka prve utakmice, kaže Pjaca

Marko Pjaca veliki je dobitak hrvatskog nogometa. Krilni napadač Dinama mogao bi u Francuskoj biti tajno oružje Ante Čačića koji u ovog igrača ima veliko povjerenje. Mnogi vjeruju kako je Marko Pjaca "zacementiran" na desnom krilu, iako hrvatski izbornik za tu poziciju ima dovoljno kvalitetnih opcija...

Do početka Eura, prvog velikog natjecanja u karijeri Marka Pjace, ostalo je još samo nekoliko dana. Hrvatska će se 12. lipnja u Parizu suprotstaviti Francuskoj, a Pjaca s nestrpljenjem očekuje taj dvoboj...

– Pripreme teku odlično, sve je baš kako treba. Bliži se početak Europskog prvenstva, to je svima jasno, to se osjeća na svakom treningu. I vjerujte, baš svi jedva čekamo utakmicu s Turskom – kazao je Marko Pjaca za Goal, pa nastavio:

–  Kod mene nema nikakve treme. Ma nikada me trema ne hvata nekoliko dana prije utakmice, ali bi je moglo biti malo prije početka prve utakmice. Ipak je ovo Europsko prvenstvo. No, čim utakmica krene – trema nestaje.

Posljednjih se mjeseci puno pisalo o bojkotu hrvatske reprezentacije, a vi ste odlično primljeni u Sv. Martinu na Muri, Koprivnici, Rovinju i Rijeci...

– Atmosfera je stvarno odlična, mislim da nam je i trebala ovakva podrška navijača. U Sv. Martinu na Muri na prvom treningu bilo je pet tisuća ljudi, lijepo je bilo i na otvorenom treningu u Rovinju. Kao i na obje prijateljske utakmice. Toliko velika podrška navijača može nam biti samo motiv da igramo dobro, da na Euru damo i više od maksimuma.

Kako ste zadovoljni svojim predstavama protiv Moldavije i San Marina?

– Iskreno, zadovoljniji sam utakmicom protiv San Marina, u toj sam utakmici bio bolji. Ne zbog postignutog gola, već sam jednostavno igrao bolje. Bio sam aktivniji na travnjaku, imao puno više prodora. Protiv Moldavije je to bilo solidno, ali nisam bio zadovoljan svojom igrom.

Protiv San Marina upisali ste i prvijenac u reprezentaciji...

–Haha, jako lijep osjećaj, iako to nije bio klasičan pogodak. Refleksno sam nakon udarca Luke Modrića postavio nogu i imao jako mnogo sreće. Mi smo na travnjaku odmah primijetili da sam ja strijelac, iako se na televiziji činilo sasvim drugačije. Kasnije sam pogledao TV-snimku, tamo se stvarno nije dobro vidjelo. No, gol je gol, on me uvijek veseli. Nitko sretniji od mene da na Europskom prvenstvu zabijem nekoliko takvih golova.

U Dinamu najčešće nastupate na lijevoj, u reprezentaciji ste pak više na desnoj strani. Problem?

– Ma kakvi, to mi ne predstavlja baš nikakav problem. Igrao sam ja u karijeri i lijevo, i desno, ali i u sredini. Ovo je hrvatska reprezentacija, tu ću igrati što god treba. Perišić kreće na lijevoj strani, on igra u fenomenalnoj formi, te je vrlo jak adut hrvatske reprezentacije. A nas dvojica ionako tijekom utakmice volimo promijeniti strane. Tako da s time neće biti problema.

Atmosfera unutar reprezentacije djeluje puno opuštenije nego za proteklih mandata Igora Štimca i Nike Kovača...

– Atmosfera je stvarno odlična. Nisam dugo u reprezentaciji, tako da ne mogu raditi takve usporedbe, ali svi se osjećamo odlično u reprezentativnom društvu. Nema nikakvih iskakanja, sve teče po planu, a to je jako važno za uspjeh na Europskom prvenstvu.

Rezultatska očekivanja?

– Svi želimo odigrati što bolje utakmice, te proći skupinu. To je najbitnije, za daljnje prognoze ime vremena. Idemo korak po korak, sada razmišljamo samo o Turskoj. Tako je najbolje.

Danas ste važan član hrvatske reprezentacije, na vas se više ne gleda kao na mladog igrača koji ima pravo i podbaciti već se od vas očekuju velike partije. Stvara li vam to dodatni pritisak?

– Iskreno, lijepo mi je čuti takve stvari i ne brinite, nema baš nikakvog pritiska. Ne čitam previše takve stvari, samo se trudim biti što bolji. I svojim igrama pomagati hrvatskoj reprezentaciji. Igrom, golovima ili asistencijama, meni je sasvim nebitno. U svakom trenutku radim maksimalno, dajem sve od sebe, samo želim da me izbornik primijeti. A na njemu je onda odluka hoću li zaigrati ili neću.

I za kraj, kako je igrati s Modrićem, Rakitićem, Mandžukićem, Perišićem...?

– Užitak. Teško je uz ovakve suigrače igrati loše, oni vas tjeraju da budete bolji. Užitak je igrati s takvim nogometnim veličinama – završio je dobro raspoloženi Marko Pjaca.

>>Počinje iskrcavanje Čačićevih trupa u Normandiji

Komentara 3

MA
...Marsijanac
15:59 07.06.2016.

Naprijed kockasti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DU
Deleted user
10:29 07.06.2016.

Hrvatska će se 12. lipnja u Parizu suprotstaviti Francuskoj... Sta je ovo tko to pise gluposti???

Avatar Germanicus I
Germanicus I
10:08 07.06.2016.

On i Perišić mjenjaju strane a ja Mojce i Špele!Sad imam Uršku!Hihihihihihihih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije