Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO PJACA:

Mlada reprezentacija nije degradacija, igrati za nju mi je velika čast

04.06.2015., Zagreb - U hotelu Westin odrzana dodjela nogometnog Oscara 2015. Marko Pjaca.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10.11.2015.
u 22:30

Dribling, “bicikl”, prodor, to je krasilo Pjacu na početku sezone. To mu u nekoliko zadnjih utakmica nije prolazilo, pa ni protiv Puljana.

Dinamo se vratio pobjedama, nakon četiri neugodna poraza pala je Istra 1961, ali i to je plavima bilo dobrim dijelom mučenje. Kao Dinamo, tako se s formom muči i Marko Pjaca. Iskren i otvoren bez ustezanja će i sam reći: – Osjećam se dobro, samo mi baš ne ide najbolje (smijeh).

Nemamo pravo na izgovore

Kako proživljavate lošiju formu?

– Nije pritisak, istina je da mi statistika nije baš najbolja u zadnje vrijeme, ali brojke znaju i varati. Znam da mogu igrati bolje od ovoga.

Dribling, “bicikl”, prodor, to je krasilo Pjacu na početku sezone. To mu u nekoliko zadnjih utakmica nije prolazilo, pa ni protiv Puljana.

– Nije išlo, kao da mi fali pola koraka ili pola sekunde da bolje napravim “fintu”.

Tom 1:0 pobjedom nad Istrom valjda je završila rezultatska kriza plavih.

– Uf, bilo je važno uzeti tri boda, na bilo kakav način, da se izvučemo iz negative.

Bio je to rijetko loš niz Dinama, četiri poraza veliko su iznenađenje.

– Doista neočekivano, ali u ta četiri poraza i dvije su utakmice u Ligi prvaka. Zvuči puno, ali Liga prvaka ipak je malo drukčija, čak i tu nismo trebali izgubiti, ali, nažalost, ostali smo u minusu. Pa i u Rijeci smo igrali dosta dobro pa nas je poremetio onaj Taravelov crveni karton. Dogodile su se ozljede, pa slučaj Ademi, ali to nam ipak ne treba biti izgovor, u prvenstvu moramo pobjeđivati.

Slijedi reprezentativna stanka u prvenstvu, no to nije stanka za Marka, on je u reprezentaciji.

– Nadam se da će mi to dobro doći.

Bio je u A vrsti, no sad je vraćen u mladu.

– Nemamo puno vremena za pripremu, sa San Marinom igramo već u srijedu, ali to je dobra priprema za Španjolsku koju moramo dobiti.

Ta U21 vrsta rijetko kad je bila ovako jaka.

U21 mi nije degradacija

– Istina, tu su Kovačić, Pašalić, Halilović, Balić, Vlašić, Rog, Ćorić... Velika momčad i velika konkurencija, imamo veliki potencijal, samo ga treba i pokazati.

Nije vam teško palo seljenje iz A u mladu vrstu?

– Ovo je još i bolje, A reprezentacija igra prijateljsku utakmicu, a ovo je vrlo važno, pogotovu sa Španjolskom. Igrati za bilo koju reprezentaciju mora biti čast – zaključio je Pjaca.

>> Inter došao gledati Marka Pjacu, a Zoran Mamić ga ostavio na klupi

Komentara 4

BK
B Kosa
10:31 11.11.2015.

pametno markane sada je mlada reprezentacija mnogo preca i vaznija od prijateljske utakmice sa rusima

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:36 11.11.2015.

Bravo Marko.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:37 11.11.2015.

bravo Marko..... Forma će doći sama po sebi, nisi Ti zaboravio igrati nogomet..... I svaka Ti čast na razmišljanju glede repke.. nadam se da će to pročitati i uobražena konjina Livaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije