Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Mario Matt rekao konačni zbogom skijanju, Ivica ostaje jedan od rijetkih 'staraca'

5.01.2015., Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacica odrzano je izvlacenje startnih brojeva za musku skijasku utrku VIP Snow Queen Trophy 2015. Mario Matt.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
12.03.2015.
u 16:47

Osim Olimpijskih igara je osvojio i dvije zlatne medalje u slalomu na svjetskim prvenstvima

Aktualni olimpijski pobjednik u slalomu Mario Matt objavio je kraj karijere četiri tjedna prije svog 36. rođendana, nakon čak 15 sezona provedenih u Svjetskom kupu i brojnih uspjeha.

Primjerice, Austrijanac je osim Olimpijskih igara osvojio i dvije zlatne medalje u slalomu na svjetskim prvenstvima, u Sankt Antonu 2001. i Areu 2007. godine. Što se Svjetskog kupa tiče, ostvario je ukupno 15 pobjeda, 14 u slalomu i jednu u kombinaciji.

Nakon pobjede u Sočiju u veljači prošle godine, ove sezone nije bio na razini koju je očekivao. Od osam slaloma u Svjetskom kupu završio je samo tri, a najbolji plasman mu je 12. mjesto iz Kitzbuehela.

Stoga je odlučio propustio nedjeljni slalom u Kranjskoj Gori, a kako nema dovoljno bodova za nastup na završnici Svjetskog kupa sljedećeg tjedna u Meribelu, to znači da je svoju zadnju utrku odvezao prošlog mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku gdje je ispao u prvoj vožnji.

>> Gledajući Bodea, Matta i društvo, Ivica će posljednji reći: Sayonara!

Komentara 2

Avatar germanikus
germanikus
16:02 13.03.2015.

Sad ako još prestanu skijati svi iz prvih trideset možda onda i neki Slovenac osvoji poneki bod!

DH
dalibor.hren
07:40 15.03.2015.

Ivicu za profesionalno skijanje vežu ili teški sponzorski ugovori ili nedostatak inteligencije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije