Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas počinje LP

Mario Mandžukić i Bayern najtraženija su eurolovina!

'Bayern Munich's Mario Mandzukic (C) holds up the Champions League Trophy after defeating Borussia Dortmund in their Champions League Final soccer match at Wembley Stadium in London May 25, 2013.
Reuters/Pixsell
17.09.2013.
u 11:36

Vrijednosti momčadi su od 20.750.000 (Plzen) do 587. 300.000 eura (Barcelona)

Nešto manje od četiri mjeseca prošlo je od spektakularnog slavlja münchenskog Bayerna na Wembleyu i osvajanja Lige prvaka, a već je pred nama nova sezona! Naš prvak Dinamo, nakon dva uzastopna sudjelovanja, posrnuo je u Beču i ove sezone nećemo imati klub u elitnom društvu, u kojem su 32 momčadi, kao i dosad, u prvom dijelu raspoređene u osam skupina.

Finale u Lisabonu

Tko će doći do finala, tko će 24. svibnja sljedeće godine u Lisabonu odlučivati o novom europskom kralju? Osim branitelja naslova Bayerna, uvijek su tu madridski Real i Barcelona, Manchester United i Chelsea, Juventus i Milan...

Kao pritajene lovce na naslov možemo spomenuti dortmundsku Borussiju, Arsenal, pa i Manchester City, iako je tiho ušao u sezonu...Lani je najviše novca u Ligi prvaka zaradio Juventus, čak 63,5 milijuna eura slilo se u torinsku blagajnu od nagrada za ostvarene rezultate i prodaju TV prava! Za usporedbu, europski prvak Bayern inkasirao je 55 milijuna eura, a finalist Lige prvaka, Borussia, 800.000 eura manje od Bayerna. Zanimljivo, Juventus je u četvrtfinalu eliminirao Bayerna, Nijemci su dva puta slavili po 2:0... Prema procjenama Transfermarkta, u Ligi prvaka igrat će momčadi kojima se vrijednosti kreću od 20.750.000 eura (Viktoria Plzen) do čak 587.300.000 eura (Barcelona)!

No, novac nije i jamstvo uspjeha, iako je na ovoj, najvišoj razini natjecanja, nemoguće da se do završnice probije klub koji je u svlačionicu uložio manje od 250.000.000 eura!

Veliki nogometni biznis

Takva se čuda ipak ne mogu dogoditi, pa nisu oni najveći i najbogatiji blesavi pa da toliko troše za ostvarenje velikog rezultata ako se do istoga cilja može uz manje novca. Naš reprezentativac Mario Mandžukić brani naslov europskog prvaka i predvodit će Bayern u novom pohodu na naslov.

U prošle četiri sezone Bayern je čak tri puta igrao u finalu toga natjecanja, a lani se uspeo i na vrh! Luka Modrić pokušat će s madridskim Realom također otići do kraja, novi trener, Carlo Ancelotti, donio je novu filozofiju igre, a kupnja Garetha Balea gura Real u najuži krug favorita, rame uz rame Barceloni koja je ojačana Brazilcem Neymarom. Pred nama je, eto, još jedna spektakularna Liga prvaka, bit će tu sve ono što nogomet čini najpopularnijim i najgledanijim sportom. Počinje ples milijuna s najvećim nogoloptačkim zvijezdama i prepunim stadionima, opet će se zavrtjeti kotač velikog nogometnog biznisa. A mi ćemo, ovaj put, sve to promatrati iz prikrajka...

Parovi:

Manchester Utd. - Leverkusen (skupina A)

Real Sociedad - Šahtar (skupina A)

Galatasaray - Real Madrid (skupina B)

Kopenhagen - Juventus (skupina B)

Benfica - Anderlecht (skupina C)

Olympiacos - PSG (skupina C)

Bayern - CSKA (skupina D)

Viktoria Plzen-Manchester City (skupina D)

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije