Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO KELENTRIĆ:

Fićo još nije na nivou Omeyera da ostane miran kad mu loše krene

Filip Ivić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.10.2015.
u 12:00

'Teško mogu vjerovati da će moji vratari i treće poluvrijeme zaredom slabo braniti.'

Vratari PPD Zagreba Filip Ivić i Ivan Stevanović nisu bili na visokom nivou na posljednje dvije utakmice, protiv Wisle u Ligi prvaka (29:25) i Vardara u SEHA Gazprom ligi (30:25). Pogotovo ne u prvim poluvremenima kada su protiv Wisle i Vardara imali po samo jednu obranu.

– Nisu u krizi, to je sto posto sigurno. Da jesu, onda Ivić ne bi u obje utakmice onako dobro branio u drugom dijelu. Protiv Wisle njegove obrane donijele su nam prednost, baš kao i protiv Vardara. To znači da su psihički jaki. Ivić je samo čekao jednu dobru obranu pa da mu krene – rekao je Mario Kelentrić, trener vratara PPD Zagreba.

Protiv bolesti ne ide

U čemu je problem tih prvih poluvremena?

Ivan Stevanović cijeli je tjedan prije Wisle bio bolestan. Pije antibiotike i nije trebao ni braniti protiv Vardara. Eto, jučer smo mu dali slobodan dan. Tako da razumijem da nije ništa obranio jer, kad si bolestan, onda ti ništa ne ide od ruke. Što se tiče Ivića, njemu se dogodilo ono što se često događa vratarima. Prvo primi lagan pogodak, pa dvije kontre pa sedmerac i samopouzdanje mu je odmah uništeno. Ruke postaju hladnije, uvuče se nervoza. Nije Ivić iskusan poput Omeyera koji nakon ovakvih situacija ostane miran. U tim trenucima Iviću treba jedna obrana, pa makar i slučajna da ga izvede iz krize. To se upravo i dogodilo u obje posljednje utakmice – istaknuo je Kelentrić.

Dakle, već u subotu protiv Beşiktaşa trebalo bi sve doći na svoje mjesto što se tiče obrana?

– Naravno. Teško mogu vjerovati da će i treće poluvrijeme zaredom ovako slabo braniti. Ne treba zaboraviti da smo protiv Wisle svi loše počeli utakmicu. I obrana i napad. Razlog je vjerojatno važnost utakmice koju jednostavno nismo smjeli izgubiti. Kada momčadi ide loše, onda im se u većini slučajeva pridruži i vratar – istaknuo je Kelentrić.

S koliko bi obrana bili zadovoljni po utakmici?

– Ne gledam koliko je tko lopti obranio, nego postotak obranjenih lopti. Kada je utakmica na mali broj pogodaka, onda je dovoljno deset do dvanaest obrana. U nekim utakmica gdje momčad postigne više od 30 pogodaka vratar može imati i više od 20 obrana. Recimo da sam zadovoljan ako mi vratari imaju 36 do 37 posto obrana na utakmici – rekao je Kelentrić.

Nedostižni Ole Erevik

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Dohi prvih sedam vratara imalo je taj postotak obrana – Nijemac Carsten Lichtlein (38 posto), Filip Ivić (37), Francuz Thierry Omeyer (37), Španjolac Gonzalo Perez (37), Šveđanin Mattias Andersson (36), Danijel Šarić koji je branio za Katar (36) i Čeh Petr Stochl (36). Inače, rekordan postotak obrana na SP-u ima Norvežanin Ole Erevik. On je 2007. u Njemačkoj završio turnir sa 51 posto uspješnih obrana.

– Na kraju mogu samo reći da sam vrlo zadovoljan našim parom vratara. Uostalom, pred Filipom Ivićem velika je karijera. Tako misli većina stručnjaka pa tako i ja – istaknuo je Kelentrić.

>> Zagreb uvjerljiv protiv glavnog suparnika za naslov!

Komentara 1

KO
korec558
14:47 21.10.2015.

Pozdrav, zeljela bih vam predstaviti gospodina koji mi je pomogao u faninacijskoj krizi, radi se u namjestenim utakmicama koje su sto posto sigurne..Placanje poslije meca.. Ja nisam vjerovala i probala sam rizikovati parsto kuna i uvjerena sam bila da cucu imati nekakve srece. Javite mu se, dodajte ga i sve ce vam biti objasnjeno ! Pozdrav...facebook link gospodina : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009812583632

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije