Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska u Davis kupu

Marin i Ivo mogli bi ponoviti 2005.

Čilić Karlović
Marko Prpić/Pixsell
07.03.2010.
u 21:24

Čilić i Karlović mogu pobijediti svakoga tko im se nađe na putu do naslova, do srpnja će se vratiti Mario Ančić, a možda pomogne i Ivan Ljubičić...

Varaždinskom pobjedom nad Ekvadorom i ulaskom u četvrtfinale Davisova kupa, hrvatski su tenisači još jednom dokazali da spadaju u sam svjetski vrh. Otišao je Goran Ivanišević, otišao je Ivan Ljubičić, nema (nadamo se samo privremeno) Marija Ančića, ali Hrvatska je svejedno među osam najboljih reprezentacija na svijetu.

Dalje nego lani?

Marin Čilić (9. na ATP listi) i Ivo Karlović (29.) sad su prvi naši mušketiri, ali pripomoći mogu i Ivan Dodig (162.) i Antonio Veić (196.), a tu su i još uvijek upotrebljivi Roko Karanušić (194.), odličan u paru Lovro Zovko, pa mladi Nikola Mektić i Petar Jelenić.

Zbog svega toga, uvjereni smo da ovogodišnji put naših tenisača neće završiti u četvrtfinalu. Da će u najmanju ruku ponoviti lanjski polufinale, a naslućujemo da bi mogli i više.

Možda i ponoviti 2005. godinu kada je četvorka u kojoj su glavnu riječ vodili Ivan Ljubičić i Mario Ančić (a u sastavu su još bili Ivo Karlović i Goran Ivanišević) postigla ono što prije toga nije uspjelo naraštajima hrvatskih tenisača – osvojiti Davisov kup. Hrvatska je bila tek dvanaesta država u svijetu koja se okitila tim naslovom.

Marin i Ivo dokazali su u Varaždinu da su u izvrsnoj formi i da su spremni za sljedeći krug u Davisovu kupu (od 9. do 11. srpnja), sa Srbijom kod kuće ili s Amerikancima u gostima, svejedno.

Od Punčeca i Palade...

Do te sljedeće runde još je četiri mjeseca, tako da je realno očekivati da će se nacionalnoj vrsti vratiti oporavljeni Mario Ančić. I Ivan Ljubičić je najavio mogućnost da još pomogne reprezentaciji. Ali sve da se to i ne dogodi, da ostanemo na igračima koje smo imali u Varaždinu, hrvatski izgledi nisu mali. I Čilić i Karlović mogu pobijediti bilo kojeg igrača iz reprezentacija koje su ostale našima na putu.

Od Punčeca i Palade, preko Pilića, Franulovića i Jovanovića, Prpića i Ivaniševića, Hrvati su se u Davisovu kupu osjećali sasvim ugodno. Zašto se onda još ove godine ne bi i po drugi put popeli na sam vrh?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije