Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi meč u 2023.

Marin Čilić se tenisu vratio porazom: Izgubio u prvom kolu Umaga

Malaga: Davis Cup, polufinale, Čilić izgubio od  De Minaura, o finalistu odlučuju parovi
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
25.07.2023.
u 00:08

Marin Čilić se u Umag vratio nakon 2014. godine, a prije toga je ovaj turnir osvojio 2012., dok je finale igrao godinu dana ranije. Vidjelo se u igri Čilića protiv Flavia Cobollija da ima još puno prostora za napredak

Hrvatski tenisač Marin Čilić vratio se na terene, no povratak nije začinjen pozitivno, u prvom kolu ATP 250 turnira u Umagu od Čilića je bolji bio talijanski tenisač Flavio Cobolli sa 6-4, 6-3.

Čilić je odigrao prvi meč u 2023. nakon početka godine. Naime, jedini turnir prije Umaga na kojem je nastupao bio je indijski Pune. Tamo je pobijedio Carballes Baenu i potom predao meč Griekspooru. Uslijedila je operacija koljena i oporavak zbog čega je i pao na trenutačno 100. mjesto na ATP ljestvici.

GALERIJA Ekskluzivne fotografije Novaka Đokovića u Dubrovniku. Srpski as uživa u Hrvatskoj

Malaga: Davis Cup, polufinale, Čilić izgubio od  De Minaura, o finalistu odlučuju parovi
1/8

Inače, Čilić se u Umag vratio nakon 2014. godine, a prije toga je ovaj turnir osvojio 2012., dok je finale igrao godinu dana ranije. Vidjelo se u igri Čilića da ima još puno prostora za napredak, a talijanski kvalifikant je sve njegove propuste iskoristio i plasirao se u drugo kolo.

VEZANI ČLANCI:

Na početku meča svaki je igrač osvajao svoj servis gem do 2-2. U tom je trenutku 21-godišnji Talijan napravio jedini break u prvom setu, što je bio ključni trenutak prve dionice. No, mogao se Čilić vratiti u tom prvom setu jer je kod 4-5, kada je Cobolli servirao za 1-0 u setovima, imao break priliku. Međutim, ostala je neiskorištena i Čilić se našao u zaostatku.

Vrlo brzo je Čilić upao u minus i u drugom setu. Odmah je Cobolli napravio break, a kod njegovog vodstva 3-1 u drugom setu kiša je prekinula meč. Nakon povratka Čilić je smanjio na 2-3 te je imao jednu break šansu za 3-3. Kada to nije iskoristio za njega više nije bilo povratka.

VIDEO Goran Ivanišević: 'Taj nesretni čovjek mi je uništio život...'

Komentara 2

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
07:08 25.07.2023.

Marinov tenis je već odavno teški Monty Payton. Gledao sam 15 min i više nisam mogao. Naravno de nemaš ritma i snage nakon tolike pauze, ali toliko loše servirati uz toliko znanje i visinu od skoro 2 m i uz toliko iskustvo ne odigrati mudro pa tamo nekog Talijana koji je 150. na svijetu dobiti laganom i mudrom igrom nevjerojatno.

ST
strelabožja
06:51 25.07.2023.

Bolje bi bilo da je poslao Modrića na svoje mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije