Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godina velikih očekivanja

Čilić otkrio što mu može donijeti pomak, Ćorić predvodink novog vala

Čilić
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
02.01.2016.
u 09:00

Želim iz tjedna u tjedan postizati vrhunske rezultate, naglašava Čilić.

Od 2016. godine naš tenis s pravom puno očekuje. Jer imamo odlične i tenisače (četvorica u prvih 87) i tenisačice (pet u prvih 150).

Marin Čilić, kojega je Andy Murray ovih dana usporedio s mikrovalnom pećnicom (jer se "brzo zagrijava i može pobijediti svakoga") sezonu otvara također u Brisbaneu. U prvom kolu je slobodan, u drugom ga čeka bolji iz dvoboja između Korejca Chunga i Australca Grotha. Ivan Dodig na istom će turniru morati igrati kvalifikacije.

- Moram popraviti rezultate u mečevima s igračima iz Top 10. To mi može donijeti veliki pomak. Također, moram poraditi na mentalnoj snazi kako bih bio dovoljno čvrst da iz tjedna u tjedan postižem vrhunske rezultate - istaknuo je Čilić koji će na Australian Openu biti najmanje 12. nositelj. Trebao je biti 13., ali je zbog problema s leđima odustao Richard Gasquet. A to nije nevažno, jer će sad u potencijalnoj osmini finala Međugorac izbjeći prvu četvoricu nositelja (Đoković, Murray, Federer i Wawrinka).

Borna Ćorić je osmi nositelj na turniru u indijskom Chennaiju (Ante Pavić prolaz traži kroz kvalifikacije). Najboljeg tinejdžera svijeta ondje su organizatori s pravom predstavili kao predvodnika novog vala u koji su uvrstili i Korejca Chunga, Australca Kokkinakisa i Nijemca Zvereva.

- Naše vrijeme tek dolazi. Lijepo je osjećati pritisak vršnjaka jer me to tjera na dodatni rad - napomenuo je 19-godišnji Ćorić koji u siječnju brani samo 30 bodova pa ima veliki prostor za napredak sa sadašnjeg 44. mjesta. Čilić ne brani ni boda (lani nije igrao zbog ozljede ramena), pa je u još boljoj situaciji.

>>Bivši broj 1: Može li Čilić ugroziti veliku četvorku? On je poput mikrovalke...

Komentara 3

DU
Deleted user
10:08 02.01.2016.

Vršnjak Chung je samo 6 pozicija na ATP-ljestvici losiji od Corica i u siječnju ne brani ni boda, tako da Coric mora pripaziti ako hoce i dalje ostati najbolji tinejdžera svijeta. Ajmo Borna, mozes ti to!

IV
ivanjoksimovic
11:30 02.01.2016.

Kyrgios 30 na listi, Coric 44, Chung 51 ... Kokkinakis negde iza 80, Zverev isto. Razlika od 30 do 100 na listi u bodovnom smislu je priblizno 600-700 bodova. To su sve promenljive, od turnira do turnira. Bilo bi lepo da Coric napreduje, ali prerano je o njegovom potencijalu govoriti buduci da jos uvek nema znacajnijih titula. Krajem 2014 godine je izjavio da je cilj za narednu ulazak u top30, sto nije uspeo da ostvari. Ove godine lako bi mogli da bljesnu i neki novi klinci koji sada imaju po 17-18 godina i upadnu u top 100. Sa druge strane, da o njemu pricamo 10 godina ranije poceo bih da brinem da li ima potencijal, ali danas teniseri kasnije sazrevaju, pa Coric ima vremena jos 2 do 3 godine da pokaze sta moze. Zato samo polako, jer danas top10 cine pretezno teniseri u 30ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije