Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Čilić nakon drame s Tsongom u polufinalu ide na Đokovića!

Čilić
Foto: Reuters
1/8
09.09.2015.
u 01:00

- Na meč-loptama je on odigrao nekoliko nevjerojatnih poena. Uvjeti za igru su bili teški, bilo je vruće i sparno, ali ponosan sam na sebe jer sam mentalno sve to izdržao - kazao je Čilić.

U Hrvatskoj je ponoć odavno prošla kad je Marin Čilić napokon podigao ruke i proslavio pobjedu nad Jo-Wilfriedom Tsongom. Iako je posao mogao obaviti i ranije (u četvrtom je setu propustio tri meč-lopte, istina na Tsonginu servisu), trebalo mu je svih pet setova (i četiri sata i dvije minute igre) za konačni trijumf sa 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3), 6:4.

Propustio je Marin i četvrtu meč-loptu na svom servisu u petom setu (napravio je duplu), ali petu nije. Stigao je do 12. pobjede u nizu na US Openu, ušao u polufinale u kojemu će mu suparnik biti Novak Đoković koji je savladao Španjolca Feliciana Lopeza sa 3:1 u setovima.

Čilić je u prethodnom meču ozlijedio gležanj desne noge, bandažirao ga je, ali je ipak zbog bolova prekinuo posljednji trening. Pomalo se “čuvao” i u meču s Tsongom, ali na kraju je sve dobro završilo.

- Na meč-loptama je on odigrao nekoliko nevjerojatnih poena. Uvjeti za igru su bili teški, bilo je vruće i sparno, ali ponosan sam na sebe jer sam mentalno sve to izdržao - kazao je Čilić.

Čilić - Tsonga 6:4 - 1. set

Čilić se na terenu pojavio sa zaštitnim zavojem na zglobu lijevog stopala. No, zasad nema naznake da je pod ozljedom zbog koje mi morao prekinuti susret. Prvih nekoliko gemova serveri su uvjerljivo osvajali servis gemove. U prva tri gema nitko nije uzeo poen serveru. To, je uspjelo Tsongi u 4. gemu, ali tek u jednom poenu. 

Peti gem: Nakon 30:0, Čilić uspijeva doći do 30:30, ali potom Tsonga pogađa as. Tada Tsonga izbacuje još jednu loptu u aut i omoguće prvo izjednačenje u meču. Francuz potom radi i dvostruku servis pogrešku i daje Čiliću prvu break loptu. Na žalost po Marina, i unatoč drugom servisu Tsonga je u izmjeni bio dovoljno agresivan da izjednači, a potom još jednim jakim forhendom i osigura gem.

Šesti gem: Nakon 40:15 Čilić je zakomplicirao gem, morao je spašavati 4 break lopte, posljednju asom nakon što mu je konačno proradio prvi servis. Zadnja tri poena osvaja odličnim servisima, uključujući i dva asa. 

Sedmi gem: Tsonga ovaj put bez problema osvaja gem, ispustio je tek jedan poen

Osmi gem: Tsonga podiže nivo i više napada odmah na returnu. Promašio je winner za 15:30 za centimetar, a Marin je potom u veliki aut izbacio smash. Iz opasne zone izvukao ga je as za 40:30, a potom je na mreži nadmudrio Tsongu i izjednačuje na 4:4.

Deveti gem: Marin odlično vraća servise i radi velike probleme Tsongi. Kod rezultata 4:4 Čilić je konačno oduzeo servis Tsongi, iskoristivši tek 4. break loptu u gemu, petu u setu. Tsonga je slabije servirao, jednu break loptu je dao i dvostrukom servis pogreškom, a Marin je ostao miran i nakon svih promašenih prilika i sada servira sa prvi set. 

Deseti gem: Čilić asom dolazi do dvije set lopte (40:15) i potom osvaja prvi set 6:4. 

Čilić - Tsonga 6:4 - 2. set

Prvi gem: Čilić prijeti Tsongi već u prvom gemu drugog seta, dolazi do izjednačenja, ali ne i do break lopte. 

Drugi gem: Čilić opet odlično servira, ubacuje dva asa i osvaja gem bez izgubljenog poena. 

Treći gem: Marin opet radi pritisak na servis Francuza, dolazi do 15:30, ali potom izbacuje u aut nakon dulje izmjene. Tsonga potom forsira svoj forehand, ali u aut i dolazimo do još jednog izjednačenja. Gem ipak osvaja Tsonga, bez suočavanja s break loptom.  

Četvrti gem: najbolji hrvatski tenisač opet gem otvara asom. Potom ispaljuje još jedan as, koji tek sitnim djelićem drži liniju (Tsonga je zvao u pomoć Hawk Eye), a zatim osvaja gem - 2:2. 

Peti gem: Odlična izmjena s Marinove strane i poen preko forhenda za 30:30. Tsonga uzima poen za 40:30, ali slijedi još jedan odličan Čilićev backend return koji mu daje prednost na terenu, a potom poentira neobranjivo za 40:40. Tsonga popušta i Marin ima i break loptu, no ne uspijeva je iskoristiti. Uslijedila je još pet izjednačenja, kao i dvije break lopte, a Tsonga "prodaje" gem dvostrukom servis pogreškom. Čilić vodi 3:2. 

Šesti gem: Tsonga ipak nalazi fokus i prijeti Čiliću s 0:30. Marin u pravom trenu pronalazi 10. as za 15:30 (Tsonga ima 6 asova u ovom trenutku). Tsonga osvaja teren snažnim udarcima i stiže na režu, ali Marin ga probija za 30:30, zatim servis winnerom dolazi do gem lopte 40:30, a 11. asom potvrđuje break - 4:2

Sedmi gem: Tsonga smanjuje na 3:4.

Osmi gem: Čilić je i dalje uvjerljiv na svom servisu, osvaja svoj gem bez izgubljenog poena. Tsonga baš ne djeluje poduzetno u ovim trenucima, barem ne na servis suparnika. Čilić vodi 5:3.

Deveti gem: Tsonga lako osvaja svoj servis, ispušta samo jedan poen - 4:5. No, sada slijedi Marinov servis za osvajanje 2. seta. 

Deseti gem: Pogađate, Marin još jedan gem otvara asom - po Tsonginoj forhend strani. Na drugi poen, Tsonga return izbacuje u aut. Čilić se ne zaustavlja i ne daje priliku Tsongi. Osvaja gem bez izgubljenog poena forhend winnerom i drugi set 6:4. Marin vodi 2:0 u setovima!

Čilić - Tsonga 3:6 - 3. set

Tsonga je zatražio pomoć fizioterapeuta. No, nakon kraćeg razgovora i zavoja pod lijevim koljenom nastavio je meč.

Francuz potom brzo osvaja prvi gem na svom servisu, no i Čilić je uvjerljiv u drugom gemu. 

Treći gem: Čilić osvaja prvi poen, ali Tsonga potom s četiri poena u nizu osvaja gem. 

Četvrti gem: Tsonga ne uspijeva ugroziti Marinov servis. Ali, Marin se sam dovodi u nepriliku dvostrukom servis pogreškom za 30:30. Tsonga je nakon toga živnuo, osjetio priliku i iznudio Marinovu pogrešku za 30:40 i break loptu. Jak Čilićev servis donosi izjednačenje, a asom osvaja gem - 2:2.  

Peti gem: Tsonga u trećem setu djeluje puno uvjerljivije na svom servisu, nego u prva dva seta - Vodi 3:2, ali još nijednom nije Čiliću napravio break.  

Osmi gem: Tsonga je uzeo servis Čiliću. Iskoristio je prvu od sedam break lopti i sada će servirati za set.

Deveti gem: Tsonga je osvojio gem na svoj set i uzeo servis. Sada je 2:1 za Čilića.

Čilić - Tsonga 6:7 - 4. set

Drugi gem: Oba tenisača osvojila su gem na svoj servis na početku četvrtog seta.

Četvrti gem: Čilić je uz manje probleme uzeo gem na svoj servis, dok je Tsonga to odradio bez greške.

Peti gem: Čilić je ponovo bio u problemima. Tsonga je imao prednost i priliku za break, no naš se tenisač izvukao. Idemo dalje.

Šesti gem: Tsonga je osvojio gem, Čilić je uspio doći do dva poena.

Sedmi gem: Naš je tenisač osvojio gem na svoj servis. Kod jednog servisa mu je sviran aut, na što je Čilić tražio provjeru i pokazalo se da je bio u pravu.

Deseti gem: Čilić je imao dvije meč-lopte! Vodio je 5:4 na i imao 40:15 na Tsongin servis, ali se Francuz spasio.

Dvanaesti gem: Čilić je opet imao meč-loptu i nije je iskoristio. To mu je treća i igrat će se tie-break.

Trinaesti gem: Set za Tsongu! Dojam je da je Marin psihički sasvim pao i Tsonga je stigao do izjednačenja nakon što je gubio 2:0 u setovima. U tie-breaku je slavio 7:3. Sada se Marin mora dignuti i zaboraviti sve što je bilo...

Čilić - Tsonga 6:4 - 5. set

Prvi gem: Čilić je mogao odmah na početku doći do breaka, ali nije iskoristio dvije prilike za obrat.

Četvrti gem: Sada je Tsonga imao loptu za break. No, Čilić se izvukao.

Peti gem: Čilić je uzeo servis Tsongi! Sada to izgleda sasvim drugačije.

Šesti gem: Naš tenisač je osvojio svoj servis odmah nakon breaka i sada ima 4:2. Još dva gema do pobjede.

Sedmi gem: Čilić je sada bio blizu novog breaka. Imao je 30:30, došao je do izjednačenja, no Tsonga je u ključnim trenucima odigrao odlično. No, Marin samo treba ovako nastaviti.

Osmi gem: Marin je sada bio izuzetno siguran na svom servisu. Opalio je tri asa i onda sjajno skratio loptu. Još jedan gem do pobjede.

Deveti gem: Naš tenisač je opet bio blizu breaka. Imao je 0:30, no Tsonga je odigrao jako dobro. Marin će sada servirati za meč!

Deseti gem: Pobjeda Marina Čilića! Iskoristio je drugu meč loptu. Kod prve je napravio dvostruku servis grešku, no kod drugoga je bio siguran. Meč je trajao četiri sata i dvije minute. Namučio nas je Marin večeras, no sve mu opraštamo...

>> Osjećam da jašem na valovima od prošle godine

Komentara 59

Avatar Trpimir
Trpimir
22:19 08.09.2015.

Marineeeee!!! Ajmo Marineeee!!!

HA
Hancov
21:39 08.09.2015.

Ajmo Marine Ponovi lansku pobjedu, za sebe I tvoj ponosan Hrvatski narod !

CU
cungalunga
00:56 09.09.2015.

ajde gospe medugorska :) idemo lave!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije