Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HNS-A

Marijan Kustić: Ustaška zastava nije slučajnost, definitivno nam podmeću

Marijan Kustić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
14.09.2023.
u 20:53

- U par navrata se dizala zastava po 3-4 puta i upravo taj jedan pojedinac je slikao tu zastavu, baš taj detalj, taj ustaški simbol koji se nalazi u katalogu FARE-a. Baš da to zna vidjeti sa 60 ili 70 metara i da to slika. To nije slučajno.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić komentirao je disciplinski postupak protiv HNS-a jer su na utakmici na Rujevici trojica izgrednika donijela ustašku zastavu.

- Prošli put smo dobili uvjetnu kaznu, odnosno poruku da će nam zatvoriti stadion na bilo kakav idući incident. Mi radimo sve sa svoje strane da se to ne dogodi. Šanse su deset posto da će nam stadion ostati otvoren. Ono što mi moramo naglasiti je da će se Savez uvijek boriti protiv diskriminacije i rasizma. Ovo na Rujevici nije slučajno ispalo - rekao je Kustić za Novu TV.

Zatim je naglasio:

- Ovo se nije dogodilo slučajno. Ova tri pojedinca su naštetili hrvatskoj reprezentaciji, ali i Republici Hrvatskoj. Definitivno mislim da je riječ o podmetanju. Nadam se da ćemo saznati tko stoji iza toga. Puno toga se izdogađalo. U par navrata se dizala zastava po 3-4 puta i upravo taj jedan pojedinac je slikao tu zastavu, baš taj detalj, taj ustaški simbol koji se nalazi u katalogu FARE-a. Baš da to zna vidjeti sa 60 ili 70 metara i da to slika. To nije slučajno. Pustimo da tijela odrade svoj posao, ali mi sigurno nećemo stati na ovome. Hvala policiji i redarima koji su dobro odradili svoj posao.

Kada se može očekivati odluka?

- Vjerujem da će odluka biti brza jer svi dokazi su tu, a mi kao savez ćemo sigurno pokrenuti i privatne tužbe za naknadu štete - rekao je Kustić koji nije htio komentirati nezadovoljstvo NK Osijeka suđenjem.

 

Komentara 70

PR
prajdali100
21:08 14.09.2023.

Ma to muti onaj Stevanović a po nečijem nalogu, možda i sa istoka. Sve organizirano.Ovo je posao,ne za policiju,nego za SOA.

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
21:12 14.09.2023.

Tko je napravio svastiku na Poljudu? Zna li se šta?

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
21:43 14.09.2023.

ako su uhićeni objavite njihova imena,slike i od kud dolaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije