Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAŠLO U JAVNOST

Marić otkrio tko ima pristup VAR snimkama zbog kojih je izbila velika afera u hrvatskom nogometu

Zagreb: Komisija nogometnih sudaca HNS-a o slu?aju 'VAR'
Goran Stanzl/PIXSELL
28.02.2024.
u 13:05

Još nije poznato kako su snimke uspjele izaći u javnost, a šef sudaca otkrio je tko ima pristup tim snimkama

Šef komisije hrvatskih sudaca Bruno Marić održao je konferenciju za novinare u povodu curenja audio i videosnimki s utakmica SuperSport HNL-a, a riječ je o utakmici 24. kola između Varaždina i Hajduka. Još nije poznato kako su snimke izišle u javnost, a šef sudaca otkrio je tko ima pristup tim snimkama. 

– Presica je sazvana isključivo jer su se u javnom prostoru pokazale cenzurirane, fabricirane snimke koje su imale za cilj difamaciju sudačke organizacije i posljedično HNS-a. Ovaj događaj promatramo kao nezapamćen pritisak na hrvatske suce. Sudačka organizacija potpuno je neovisna, imamo potpunu samostalnost. Na utakmici Varaždin – Hajduk odluke koje su suci donijeli potpuno su točne, Hajduk nije oštećen ni jednom odlukom. To je najvažnije – rekao je u uvodu javnog obraćanja Bruno Marić. 

GALERIJA Marić: Hajduk nije oštećen, a hrvatski suci su pod velikim pritiskom

Zagreb: Komisija nogometnih sudaca HNS-a o slu?aju 'VAR'
1/8

– U Hrvatskom nogometnom savezu jedna osoba ima pristup snimkama, točno se zna kad je ta osoba bila na serveru i kad je skinula snimku, no ona je apsolutno izuzeta iz mogućnosti da je distribuirala snimku. Svi ostali su ljudi koji rade u CROATELU. Pritom ne upirem prstom ni u koga, institucije će odraditi svoj posao – istaknuo je Marić. 

VEZANI ČLANCI:

Marić je na presici zaključio kako sudačka organizacija nije oštetila Hajduk te kako su sve odluke ispravno donesene na temelju nepobitnih dokaza.

– Ne bojimo se da će snimke curiti, čak ni kada bismo pogriješili. S obzirom na to da svi suci u Hrvatskoj sude pošteno i časno te žele donositi poštene odluke, ne bojimo se nikakvih snimki. Onaj tko je skidao utakmicu Varaždin – Hajduk sa servera, sigurno nije odbacio ostale utakmice. Mislim da nećemo više doživjeti ovakvo curenje jer će Croatel, koji je kroz server omogućio da ove snimke izađu, zaštititi dodatnim šiframa.

 

Komentara 6

MA
majeltomoguce
13:39 28.02.2024.

Suma sumari svega - Hajduk opet rasipa bodove i igra sve lošije i uvijek kada se to krene krenu i ovakve senzacionalne stvari! Slučajno? Klasično skretanje pozornost sa uprave Hajduka i maskiranje njihove nemoći i neznanja! Sramota je da se uvijek kasnije netko mora pravdati i nešto objašnjavati - jer je Hajduk zeznuo! I tako opet i opet i opet! Žao mi je što Bruno Marić nije bio kratak tipa:"Hajduk nije oštečen i nemamo o čemu raspravljati, a tko je pustio snimke imat će kazneni progon - the end!" I neka se lopta brzo vrati na prave krivce - HAJDUK! A ne ono čovjek saziva press konferenciju i trudi se 60 minuta nešto objasniti što 90% Hajdukovaca niti će slušati niti će razumjeti ... nepotrebno! Hajduk je zaribao, pitajte hajduk zašto je izgubio 2 boda u Vraždinu! THE END!

BR
Brandfackel2
13:40 28.02.2024.

Da li bi Hajduk uspio osvojiti titulu kada bi im sve utakmice sudili pripadnici Torcide? Ja mislim da ne bi! Dogodilo bi se nešto nepredvidivo što bi ih spriječilo. Pritisak zraka u balunu ili nešto drugo, ali ne bi uspjeli...

VL
vladek370
13:42 28.02.2024.

Svi znamo tko je Marić. Zašto se snimke za koje se misli da su sudci pogriješili nebi mogle pogledati naknadno da se utvrde činjenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije