Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A sad Njemačka!

Brazil izbacio Kolumbiju, Rodriguez se svrstao odmah iza Pelea

Brazil - Kolumbija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
05.07.2014.
u 00:10

Brazil je tako prvi put nakon 2002. godine prošao ovu fazu natjecanja. Kad je posljednji put uspio u tome, bio je prvak svijeta. No, sada ga očekuje pravi test, 8. srpnja u Belo Horizonteu igra protiv Njemačke!

Brazilski san o naslovu prvaka i dalje trajte! Pred 63.903 gledatelja, većinom svojih navijača, u Fortalezi je pobijedio Kolumbiju 2:1 i prošao u polufinale Svjetskog prvenstva.

Sjajno su Brazilci krenuli u utakmicu, već u početnim minutama vidjelo se da će to biti njihova večer, bili su razigrani, agresivni i napadački nastrojeni, a publiku je oduševio Thiago Silva koji je već u sedmoj minuti zabio za vodstvo. Neymar je ubacio iz kornera, a on bio najspretniji u kaznenom prostoru. Postao je tako prvi kapetan Brazila koji je zabio gol nakon 1994. godine. Tada je strijelac bio Rai u utakmici protiv Rusije...

Sjajni Ospina

I nakon vodstva Brazil je nastavio sa sjajnom igrom, ali vratar Kolumbije Ospina spriječio je katastrofu svoje momčadi u prvom dijelu. Nekoliko puta sjajno je branio pokušaje Hulka, Oscara, Neymara...

U nastavku je Brazil spustio u brzinu niže, Kolumbija je igrala otvorenije, ali nije bilo nekih izglednih prilika. A onda je uslijedila luda završnica! U 69. minuti Neymar je konačno dopustio Davidu Luizu da izvede slobodan udarac, a on je projektilom s 25 metara rasparao mrežu za 2:0. Bio je to njegov drugi pogodak na ovom natjecanju, zabio je i protiv Čilea, a zanimljivo je da je u nokaut fazi zabio više golova nego Messi i Cristiano Ronaldo kombinirano na svim svjetskim prvenstvima.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

I kad se činilo da je stvar gotova, Kolumbija je dobila jedanaesterac, a James Rodriguez uspješno ga je realizirao i smanjio rezultat. Bio mu je to šesti pogodak na ovom prvenstvu te je povećao prednost na ljestvici strijelaca, a na posljednjih osam od devet svjetskih prvenstava to bi mu bilo dovoljno za Zlatnu kopačku. Isto tako, s 22 godine postao je najmlađi igrač nakon Pelea koji je zabio šest golova na SP-u!

A sad Njemačka

Do kraja utakmice Kolumbija je pritisnula, ali nije uspjela do iznenađenja. Ipak, valja reći da je Brazil zasluženo prošao dalje, napokon je na ovom prvenstvu pokazao pravo lice. Utakmica je bila sjajna, puna tempa i dinamike, a bila je pomalo i grupa jer je na njoj bilo 54 prekršaja, najviše u jednoj utakmici na ovom Mundijalu.

Brazil je tako prvi put nakon 2002. godine prošao ovu fazu natjecanja. Kad je posljednji put uspio u tome, bio je prvak svijeta. No, sada ga očekuje pravi test, 8. srpnja u Belo Horizonteu igra protiv Njemačke!

>>Neymare, gdje ćeš? Pogledajte nezgodu brazilske zvijezde

Komentara 81

Avatar -zztop-
-zztop-
23:01 04.07.2014.

BaklavaMujo, ne moraš puštati majmunske zvuke, i bez tog znamo što si , a za tvoju informaciju latinoamerikanci imaju najstariju civilizaciju. Sad se vrati na drvo.

L0
luena 01
23:09 04.07.2014.

@baklava mujo... il komentiraj utakmicu i sto mislis o njoj samo nemoj provocirati,nije OK ... il jednostavno nestani sa portala...

BI
billynik
00:45 05.07.2014.

FIFA= korupcija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije