Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKA UTAKMICA Argentina bolja od Škotske 1:0

Maradona krenuo pobjedom protiv Škotske

19.11.2008.
u 23:23

Diego Armando Maradona startao je pobjedom na izborničkoj klupi Argentine, koja je u Glasgowu pobijedila Škotsku u prijateljskoj utakmici 1-0...

Pogodak koji je donio pobjedu legendi argentinskog i svjetskog nogometa u vatrenom krštenju na izborničkoj klupi postigao je Maxi Rodriguez već u 8. minuti.

Premda je Argentina bila bolja momčad, na kraju nije moralo sve završiti pobjedom Maradoninih igrača, no dvije lijepe prilike Škotske pri kraju utakmice su ostale neiskorištene.

Maradona je imao mnogo izostanaka ovom prilikom, pa je tako na glazgovski stadion izveo sljedeću početnu momčad: Carrizo - Zanetti, Demichelis, Heinze, Papa - Mascherano, Gago, J. Gutierrez, Maxi Rodriguez - Tevez, Lavezzi.

Najbolji igrač kod Argentine je bio Carlos Tevez koji je sudjelovao u svim opasnostima pred vratima McGregora. U nastavku je Maradona u igru još uveo Diaza, Luchu Gonzaleza, Sosu i Denisa.

Francuska se nije proslavila, pa je tako na St. Denisu odigrala samo 0-0 protiv Urugvaja.

Aktualni europski prvaci, nogometaši Španjolske, pobijedili su Čile 3-0 u prijateljskom ogledu odigranom na stadionu El Madrigal u Villarrealu...

Španjolska nogometna reprezentacija tako je nastavila sjajan niz u kalendarskoj 2008. godini, a nakon Luisa Aragonesa i Vicent del Bosque uživa u radu sa španjolskim reprezentativcima.

Udarni napadački tandem bio je zaslužan za vodstvo 2-0, pa je tako David Villa realizirao jedanaesterac u 38. minuti, a potom je oporavljeni Fernando Torres zabio u 67.

Domaća publika mogla se dvostruko radovati na kraju jer je utakmicu pogotkom zaključio igrač Villarreala Santi Cazorla.

Prijateljske utakmice:
Francuska - Urugvaj 0-0
Škotska - Argentina 0-1 (Maxi Rodriguez 8)
Irska - Poljska 2-3 (Hunt 88-11m, Andrews 90 / M. Lewandowski 3, Roger 76, R. Lewandowski 89)
Španjolska - Čile 3-0 (Villa 38-11m, Torres 67, Cazorla 86)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije