Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras finale

Mandžukiću, postani prvak svijeta za kraj sezone iz snova

Mario Mandžukić
Foto: PA/Pixsell
21.12.2013.
u 13:28

Uspije li se Mandžo i danas upisati u strijelce, bit će tek treći igrač koji je iste godine zabio u finalima Lige prvaka i SP-a

Nikada nijedan hrvatski igrač nije zabio gol iz igre u finalu Lige prvaka, sve do pojave Marija Mandžukića i njegova pogotka Borussiji na Wembleyu. Nikada hrvatski igrač nije zabio gol u finalu klupskoga SP-a, i opet taj post može prekinuti sjajni Bayernov napadač, strijelac 13 golova ove sezone u klupskom dresu (samo ih je Müller zabio više, 16).

Uspije li se Mandžo i danas upisati u strijelce, bit će tek treći igrač koji je iste godine zabio u finalima Lige prvaka i SP-a. Do sada su to napravili samo Inzaghi i Messi.

Bayern bi danas u marokanskom gradu Marakechu (20.30, prijenos na Eurosportu 2), u kojemu je Hitchcock snimao “Čovjeka koji je previše znao”, trebao okruniti sjajnu godinu svojim trećim naslovom svjetskoga prvaka (1976., 2001.) u utakmici protiv lokalnih heroja iz Raja Casablance, čiji je plasman u finale ipak senzacija. I krajnji domet. Nije, stoga, čudno da je koeficijent na pobjedu Bayerna samo 1,10, kao da igra protiv Braunschweiga ili Augsburga.

Imajući u vidu sjajnu Bayernovu formu, kao zicer nameće se i “više od 3,5 golova”, za što je koeficijent 1,80.

Bayern, a osobito Mandžo, pamtit će ovu godinu po nezabilježenoj berbi trofeja: prvenstvo, kup, Liga prvaka, europski Superkup, a godinu prije osvojili su i njemački Superkup. U svim tim trofejima Mandžo je imao svoje prste i postao gotovo nezamjenjiv. Naglašavamo “gotovo”, budući da u München, po Guardiolinoj želji, uskoro dolazi Poljak Lewandowski i tada će početi bespoštedna borba za Pepovu naklonost. Osim ako se Mario Mandžukić ne či na transfer života.

Naime, Mario će na ljeto imati 28 godina, s Bayernom će do tada možda već imati sedam trofeja, usto i ne pretjeranu trenerovu naklonost, pa se odlazak u Španjolsku ili Englesku čini kao najlogičnija opcija.

Finale s Raja Casablancom posebna je utakmica i za Bayernova stratega Josepa Guardiolu, već sada najuspješnijeg trenera u povijesti tog natjecanja. Španjolac jedini ima dva naslova, 2009. i 2011. s Barcom, i sada bi mogao osvojiti trofej s drugim klubom.

To je ujedno i Bayernov oproštaj s ovom godinom, jer sljedeću utakmicu igrat će tek 24. siječnja s Borussijom iz Mönchengladbacha.

Od Hrvata su u tom natjecanju okrunjeni Bokšić (Juventus), Šuker i Jarni (Real), Šimić (Milan) i braća Kovač (Bayern).

U utakmici za 3. mjesto od 17.30 u Marakechu igrat će Guangzhou i Atletico Mineiro.

>> Pogledajte gol Mandžukića u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva
>> Jarni za Uefinu stranicu izabrao idealnu momčad: Mandžo je svjetska klasa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije