Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBIJEDILI 2:0

Mandžukić s Bayernom do svjetskog naslova u Maroku

Bayern
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/7
21.12.2013.
u 22:22

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić u igru je ušao u 75. minuti umjesto Thomasa Müllera, ali nije imao nijednu pravu priliku.

Nogometaši Bayerna novi su svjetski klupski prvaci. Do naslova su stigli pobjedom 2:0 protiv Raja Casablance u Marrakeshu.

Nije trebalo dugo čekali na vodstvo Bayerna, zabili su već u 7. minuti, kada je Dante zabio udarcem iz okreta nakon dodavanja Boatenga.

Bila je vidljiva razlika u kvaliteti između dvije momčadi, a na novi gol Bayern je zabio u 22. minuti, kada je nakon prodora Alabe po lijevoj strani, loptu dočekao Thiago te iskosa s lijeve strane lijepo pogodio u suprotni kut za 2:0.

Do kraja utakmice Bayern je imao nekoliko prilika za povećanje vodstva, ali mreža marokanske momčadi nije se više tresla.

U samoj završnici Raja je imala dvije velike prilike za smanjenje vodstva, ali njihovi napadači nisu pokazali preciznost u ključnim trenucima, pa je mreža Neuera ostala netaknuta.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić u igru je ušao u 75. minuti umjesto Thomasa Müllera, ali nije imao nijednu pravu priliku.

Bayernu je ovo peti trofej u godini, nakon što su već ranije osvojili Bundesligu, DBF-Pokal, Ligu prvaka te Europski superkup.

Pepu je treći svjetskog prvaka

Trener Bayern Pep Guardiola treći put je postao svjetski klupski prvak. Dva ranija naslova osvojio je s Barcelonom, 2009. i 2011. godine.

Bayernu 3,65 milijuna eura

Osim trofeja namjenjenog najboljoj momčadi svijeta, Bayern je bogatiji za 3,65 milijuna eura koliko im je pripalo za naslov.

>> Mandžukiću, postani prvak svijeta za kraj sezone iz snova
>> Ronaldinho zabio golčinu iz slobodnog udarca, a onda i pocrvenio

Komentara 1

DU
Deleted user
08:15 22.12.2013.

Jedan od nebitnijih nogometnih turnira za koji je znalo valjda 10% nogometnih fanova, a moglo ga gledati valjda 1%. Smučilo mi se kad sam na kraju vidio Blattera i kompaniju kako se slikaju i reklamiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije