Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOŽETE POMOĆI I VI!

Mandžo, Vlaović, Olić i Leko opet zajedno pred tisućama navijača: Hrvatska igra za bolesnog Elina!

Foto: pixsell
1/5
14.12.2021.
u 17:00

Osim toga, na događaju bi se prema najavama trebao pojaviti i bivši predsjednik HNS-a i legendarni golgeter Davor Šuker...

Mario Mandžukić, Ivica Olić, Goran Vlaović, Jerko Leko i ostale legende hrvatskog nogometa zaigrat će u četvrtak opet zajedno na terenu i to iz jednog plemenitog razloga. Elin Mašić (26)  iz Slavonskog Broda treba njihovu pomoć, ali i pomoć svih nas.  U četvrtak, 16. prosinca u dvorani Vijuš odigrat će se humanitarne malonogometne utakmice s kojih će se sav prihod od ulaznica koje su 20 kuna uplatiti za liječenje teško oboljelog Elina, koji je bio već na devet operacija.

Elin je sin Armina Mašića (49) nekadašnjeg slavonskobrodskog nogometaša tamošnje Marsonije iz njezinog zlatnog doba, kada je bila hrvatski prvoligaš. Sada je trener podmlatka kluba, a klub je odlučio - vrijeme je! Sugrađanin, prijatelj, otac i nekadašnji suigrač ne smije patiti.

- Boris Živković je igrao u mladim danima u Marsoniji i prijatelj je s Arminom, a Vjekoslav Škrinjar je legendarni izdanak brodske škole nogometa. Oni su nam poveznice, a naravno da smo se onda i mi ostali rado odazvali ovom lijepom događaju - rekao nam je Miroslav Bičanić, predsjednik Humanih zvijezda Hrvatske 03, inače nogometni menadžer te i sam nekadašnji igrač kojega su Hrvatskoj i svijetu iznijedrili upravo slavonski travnjaci. 

- Ovo nam je 135.utakmica u 18 godina djelovanja i naravno da iduce godine nastavljamo istim putem. Drago mi je što su naši Slavonci, Brođani, pokazali svoje veliko srce. Prodano je preko 3000 ulaznica, a naravno, ljudi ih još kupuju bez obzira hoće li prisustvovati samoj utakmici ili ne. Dvorana prima upravo tako, oko 3000 gledatelja, a vjerujemo da će biti krcata kako bismo svi zajedno bodrili Elina, a uz to je i lijepa prilika vidjeti zaista jaka imena domaćeg nogometa - poručio je.

- Elinu je dijagnosticiran tumor na mozgu, zbog čega je podvrgnut hitnom liječenju u Njemačkoj. Uz njega je i njegova obitelj, koja je izložena velikim financijskim izdacima, zbog čega su Slavonski Brod i Hrvatska odlučili još jednom pokazati koliko srce imaju te pomoći obitelji Mašić u ovim teškim trenucima - objavila je Marsonia. 

Osim toga, na događaju bi se prema najavama trebao pojaviti i bivši predsjednik HNS-a i legendarni golgeter Davor Šuker.

Prvo će u 17 sati igrati pioniri Marsonije koje trenira Armin Mašić, dok će se nakon toga od 18 sati međusobno sastati  tri momčadi, Humane zvijezde Hrvatske protiv starijih i mlađih veterana Marsonije.

  • Za Humane zvijezde će zaigrati: Brođanin Vjekoslav Škrinjar, Boris Živković, Goran Vlaović, Mario Stanić, Marko Babić, Mato Neretljak, Miroslav Žitnjak, Goran Jurić, Robert Špehar, Antun Labak, Miroslav Bičanić, Željko Ačkar, Mario Švigir, Jerko Leko, Igor Cvitanović, glumac Slaven Knezović, a izbornik je Ivica Grnja, a pomoćnik Stjepan Jukić. 
  • Za starije veterane Marsonije nastupit će: Marijan Zovko, Mato Mandžukić, Edin i Zemir Mujčin, Veldin Karić, Dinko Rosandić, Luciano Zgrablić, Mario Jozić, Josip Markovinović, Anto Petrović, Ivica Antolić, Dragan Tomas, Josip Lončarević, Vjekoslav Martinović i Hrvoje Borevković, dok je trener Ilija Lončarević.
  • U sastavu mlađih veterana bit će: Ivica Olić, Mario Mandžukić, Goran Rubil, Mario Tadić, Bernard Brnjić, Danijel Cesarec, Braslav Ostojić, Dino Durak i Igor Ostopanj, a trener je Miroslav Buljan.

- Uz Elina smo u Hamburgu supruga Ramajana i ja, naša kći Erna (22) i Elinova zaručnica Matea. Trudimo se biti mu pri ruci i molimo Boga da mu bude bolje, rekao je zabrinuti otac Armin Mašić (49) za 24 sata

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti u uplatom s naznakom Pomoć za Elina na račun Ramajana Mašić, IBAN HR7124020063208008552 Erste Bank, SWIFT/BIC: ESBCHR22.

Komentara 1

Avatar Golum
Golum
20:09 14.12.2021.

Kojim tisucama? Puni kapacitet dvorane Vijuš je 2150 sjedecih mjesta, epidemiolosle mjere ne dozvoljavaju puni kapacitet pa se sad vi pitajte kako ce ih gledati tisuce navijaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije