Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga Prvaka

Mandžo ostao doma, ozlijeđen prvi put nakon dvije godine

Mario Mandžukić
Foto: Reuters (Ilustracija)
27.11.2013.
u 12:03

– S pobjedom smo sigurno prvi u skupini. Ona nam donosi i bonus od milijun eura, a i klub će dobiti nove bodove na Uefinoj ljestvici

Treći put ove sezone Guardiola će igrati bez Marija Mandžukića, prvi put je u pitanju ozljeda. Bavarci su nakon četiri kola osigurali osminu finala Lige prvaka pa utakmica u Moskvi (u areni Himki) treneru Guardioli može poslužiti za isprobavanje nekih novih varijanti.

Bayern je objavio da je Mandžukić ostao u Münchenu kako bi zaliječio ozljedu mišića lista noge, a umjesto njega u Moskvu je otputovao 18-godišnji Julian Green. Guardiola ne može računati ni na Riberyja, Schweinsteigera, Shaqirija, Pizarra, Contenta i već dulje ozlijeđenoga Badstubera.

Bonus milijun eura

Mandžukićeve ozljede nisu baš česte, što govori i njegova statistika u Bayernovim utakmicama ove sezone. Posljednji put ozbiljnije je bio ozlijeđen još u proljeće 2011. godine, dok je još bio igrač Wolfsburga. Tada je zbog prijeloma nožnoga prsta propustio nekoliko bundesligaških utakmica, a nije igrao ni za reprezentaciju u Tbilisiju protiv Gruzije i protiv Francuske u Parizu.

– S pobjedom smo sigurno prvi u skupini. Ona nam donosi i bonus od milijun eura, a i klub će dobiti nove bodove na Uefinoj ljestvici – rekao je izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Utakmica se igra na stadionu Himkija, a očekuje se temperatura od -5 Celzijevih stupnjeva. Bayern je posljednji put poražen 27. srpnja od Borussije u Superkupu.

Kad smo već kod Bayerna, oglasio se i Franck Ribery, glavni kandidat za Zlatnu loptu.

– Napravio sam sve što igrač mora napraviti da bi osvojio titulu najboljeg igrača svijeta. Cristiano Ronaldo zabija više golova, ali i puno više puca prema golu od mene. Ja konstantno pritišćem obranu, naš se nogometni stil razlikuje, ali vjerujem da sam više zaslužio nagradu – rekao je Ribery.

Objava 13. siječnja

Dobitnik Zlatne lopte bit će objavljen 13. siječnja 2014. u Zürichu.

Kapetan Šahtara Darijo Srna danas protiv Real Sociedada igra 400. utakmicu za Ukrajince.

– Mogu obećati da će momčad dati sve od sebe da izbori pobjedu u posljednjoj domaćoj utakmici u 2013. godini. Navijači zaslužuju da osvojimo tri boda, a zaslužili su to još u prošlome kolu kada smo igrali protiv Bayera, ali tada nismo imali sreće. Vjerujem da ćemo napasti od prve minute i pritiskati protivnika dok ne zabijemo – kazao je Srna te se osvrnuo na svoj jubilej.

– Ne daj bože da se do srijede nešto dogodi, jako sam sretan što ću 400. put nastupiti za Šahtar. Želim da Šahtar pobijedi, to je jedina šansa da idemo dalje.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije