Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVRTFINALE LP

Mandžo lovi Olu, traži svoj drugi gol Buffonu

'14.06.2012., Poznanj, Poljska - Europsko nogometno prvenstvo Euro 2012. Skupina C, Hrvatska - Italija. Mario Mandzukic, Gianluigi Buffon. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
02.04.2013.
u 10:40

Super bavarci! U 39 nastupa ove sezone u tri natjecanja postigli čak 109 pogodaka, isto kao i Real u 45 utakmica. Mandžukić je postigao 18.

Mario Mandžukić s klupe za pričuve gledao je kako Bayern demolira HSV (Badelj igrao do 81. minute) s čak 9:2, što bi trebao biti znak da će Brođanin danas zaigrati od prve minute protiv Juventusa u šlageru četvtrtfinala Lige prvaka unatoč tome što je njegov konkurent Pizarro Hamburgu utrpao četiri komada.

Zanimljiv je način na koji će se HSV ispričati svojim navijačima (u Münchenu ih je bilo čak 8000) za ovu blamažu. Klub će ih uoči utakmice sljedećega kola protiv Fortune počastiti roštiljem. Usto se vratar Adler i na službenoj stranici kluba ispričao navijačima...

Nije zabio od 19. veljače

A Mandžukić, koji za Bayern nije zabio od 19. veljače (Arsenal), danas nastavlja golgeterski lov za svojim sugrađaninom Ivicom Olićem. Naime, Ola protiv Mandže za sada vodi po broju bundesligaških pogodaka (49-35), u Ligi prvaka (10-1) i reprezentaciji (16-11), a danas bi se dvojica sunarodnjaka mogla izjednačiti u prestižnoj kategoriji – po broju matiranja slavnoga Buffona.

Ivica Olić tu je još uvijek u prednosti s dva projektila u mreži ponajboljega svjetskoga vratara; zabio mu je 2002. godine na SP-u u Ibarakiju te 2009. godine u posljednjem srazu Bayerna i Juventusa u Torinu (4:1). Mario Mandžukić pak pamti pogodak Talijanima i Buffonu prošloga ljeta na Euru u Poljskoj. Vrijeme je za prvi u klupskome dresu...

Nijemci sretni Juveu

Bayern dočekuje Juve u spektakularnoj formi. Devetkom HSV-u dostigao je broj od čak 109 pogodaka u 39 nastupa ove sezone (kup, prvenstvo, LP), koliko je zabio i Real Madrid u 45 utakmica. Bayern zabija 2,79 po utakmici, a u čak 13 utakmica zabio je četiri i više pogodaka. Ali danas je s druge strane Juventus, momčad bolja od svih protiv kojih je Bayern igrao ove sezone...

– Sinoć sam išao spavati sa starom damom u mislima, s njom sam se i probudio. Dobro sam proučio posljednje nastupe Juventusa i priznajem da sam impresioniran onim što sam vidio – kazao je Bayernov trener Jupp Heynckes, koji je kao trener Reala slavio nad Juveom u finalu Lige prvaka 1998. godine.

Ipak, jedan podatak stavlja Talijane u laganu prednost pred Bavarcima: Juventus je pet puta u četvrtfinalu igrao protiv njemačkih predstavnika i svih pet puta prošao!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije